Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 13n
Sutra: 6° 6° 13n
13. prosinca 2019.
Sve napetije u škveru

video U krugu "3. maja" postavljena - vješala: Radnicima se obratio direktor, ali je žestoko izviždan

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2018. u 11:26 2018-08-24T11:26:00+02:00

Zahvalio se na strpljenju i poručio kako neće napustiti radnike dok god se ne nađe rješenje. No ništa od onoga što je rekao nije baš najbolje primljeno

Trećeg dana štrajka u "3. maju" situacija je sve napetija. Radnicima se obratio direktor Maksimilijan Percan, ali je cijelo vrijeme svojeg govora prekidan žestokim zvižducima okupljenih.

Zahvalio se na strpljenju i poručio kako neće napustiti radnike dok god se ne nađe rješenje. No ništa od onoga što je rekao nije baš najbolje primljeno. Radnici su mu dovikivali poruke poput "di su pare" i "što ćemo jesti"

- Ponos mi je biti vaš direktor. Radite kasnije sa mnom što hoćete, ali ja sad ne idem, poručio je i potvrdio da će ići zajedno s njima na prosvjed u Zagreb.

Tvrdi da je u kontaktu s predstavnicima Uljanik grupe u Zagrebu i da vjeruje da će odgovor biti pozitivan, te da će se nastaviti s gradnjom brodova. Naveo je i da će se boriti za svako radno mjesto.

Također je rekao da se radi na odvajanju "3. maja" od Uljanika, te da postoje dva potencijalna investitora. Demantirao je da je "3. maj" s Uljanikom potpisao ugovor o odgodi vraćanja dugovanja do kraja godine. 

Radnici su pred zgradom pripremili simboličku instalaciju u obliku vješala s užetom, a istaknuli su i transparent "Uprava, vrati 500 milijuna, da barem 3. maj preživi".

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.