Rekordno

U Viškovu ugovorili čak 20 posto više stipendija nego lani

Andrej Petrak

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Dodijeljeno 88 stipendija  srednjoškolcima, od čega 47 gimnazijalcima i 41 učenicima strukovnih škola, te 43 studentske stipendije, pri čemu 32 studentima riječkog Sveučilišta, a 11 ostalima



VIŠKOVO Čak 131 učenika i studenta stipendirat će Općina Viškovo u ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini. Viškovski stipendisti u Domu hrvatskih branitelja pristupili su svečanom potpisivanju ugovora o stipendiranju s načelnicom Sanjom Udović, koja im je čestitala na uspjehu. Ova je godina rekordna po broju stipendista s područja općine Viškovo, ugovoreno je čak 20 posto više stipendija nego lani.


Dodijeljeno je 88 stipendija viškovskim srednjoškolcima, od čega 47 stipendija gimnazijalcima i 41 stipendija učenicima strukovnih škola, te 43 studentske stipendije, pri čemu 32 stipendije studentima Sveučilišta u Rijeci, a 11 stipendija studentima fakulteta izvan Rijeke. Stipendije se isplaćuju u mjesečnim iznosima od 300 kuna za srednjoškolce, 500 kuna za studente Sveučilišta u Rijeci do 700 kuna za studente koji studiraju na sveučilištima izvan Rijeke. Ove godine dodijeljeno je 88 stipendija viškovskim srednjoškolcima te 43 stipendije studentima. Svima njima iz Općine žele i dalje puno uspjeha u daljnjem školovanju i akademskom radu.


– Ponosni smo na uspjeh naših izvrsnih i uspješnih učenika i studenata. Ne želimo ograničavati broj stipendija već nagrađujemo sve izvrsne učenike i studente. Ove godine dodjeljujemo rekordan broj stipendija i to nas iznimno veseli, poručila je načelnica Viškova Sanja Udović.




Naglasila je odgovornost svih razina vlasti, pa tako i lokalne samouprave da se osigura gospodarski razvitak kao preduvjet otvaranju radnih mjesta za izvrsne mlade ljude. Cilj je, ističe načelnica, zadržati mlade na Viškovu, odnosno u Hrvatskoj, kako bi nakon školovanja i studija na tržištu rada našli adekvatan i poticajan posao u struci.