Ekonomski fakultet

U Rijeci kreću besplatni tečajevi kineskog jezika

Ingrid Šestan Kučić

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Predavači su izvorni govornici koji će kroz 70 školskih sati predavanja i kroz otprilike 300 novih znakova uvesti polaznike u osnove kineskoga jezika i kulture



RIJEKA Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci kreću novi početnički i napredni tečajevi kineskog jezika koje mogu pohađati svi zainteresirani punoljetni građani s osnovnim znanjem engleskog jezika. Riječ je o programu cjeloživotnog obrazovanja koji na Ekonomskom fakultetu provodi Konfucijev institut, koji je sveučilišni centar za kineski jezik, kulturu i poslovanje. Predavači su izvorni govornici koji će kroz 70 školskih sati predavanja i kroz otprilike 300 novih znakova uvesti polaznike u osnove kineskoga jezika i kulture. Osim tečajeva jezika, Konfucijev institut kroz cijelu godinu organizira programe kineske kaligrafije i slikarstva, taijija, društvene igre Go te borilačke vještine yongchun.


Istovremeno i na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci počinju programi cjeloživotnoga obrazovanja na kineskom jeziku. U tijeku su upisi nove generacije polaznika programa: »Kineski jezik u turizmu za početnike« te »Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike«, a prijave traju do 29. listopada. Nakon odslušanih 60 sati polaznici oba programa stječu 5 ECTS bodova.