Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Ratna mornarica

Tri američka broda u Lencu: USS Mount Whitney stigao na remont

Foto:Vedran Karuza
Foto:Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2018. u 14:05 2018-04-20T14:05:01+02:00

RIJEKA Čak tri broda Američke ratne mornarice od jučer su u brodogradilištu »Viktor Lenac« što je, pohvalili su se u ovom škveru, neviđen prizor, barem što se tiče europskih brodogradilišta, da su istovremeno na poslovima održavanja i remonta čak tri američka ratna broda.

Jučer ujutro u brodogradilište u Martinšćici uplovio je zapovjedni brod njihove Šeste flote »USS Mout Whitney«, zajedno sa 300-ak članova posade koji je, de facto, postao stalni gost ovog brodogradilišta. Ovo je peti put da »USS Mount Whitney« stiže u »Lenac«, otkad je ovaj škver intenzivirao svoj program suradnje sa Američkom ratnom mornaricom.

Nakon dva velika i više desetaka milijuna dolara vrijedna zahvata na njegovoj modernizaciji, »USS Mount Whitney« ovog je puta stigao u Martinšćicu na redovno održavanje i remont, a zadržat će se oko mjesec dana. Još otprije u »Lencu« su i dva aluminijska dvotrupca, njihovi logistički brodovi USNS Trenton i USNS Carson City.

Kako doznajemo, USNS Trenton trebao bi isploviti tijekom idućeg tjedna, a u prilog sve plodonosnije i uspješne suradnje »Viktora Lenca« i Amerikanaca govori i informacija da se na ovim brodovima na kraju napravilo i više poslova od onog što je prvotno bilo ugovoreno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.