Nakon dvadeset godina

Trgovački sud: Miljenko Kurobasa otišao u mirovinu, privremena predsjednica Ika Mohorović

Orjana Antešić

Miljenko Kurobasa / Foto Marko GRACIN / NL arhiva

Miljenko Kurobasa / Foto Marko GRACIN / NL arhiva

Kurobasinu dužnost zasad je privremeno preuzela sutkinja Ika Mohorović i voditeljica odjela Sudskog registra koju je ministar pravosuđa Orsat Miljenić imenovao da vodi Sud na mandat ne duži od godinu dana odnosno dok se kroz institut javnog natječaja ne izabere novi predsjednik ili predsjednica riječkog Trgovačkog suda



RIJEKA  Nakon gotovo dvadeset godina što je obnašao tu dužnost, Miljenko Kurobasa više nije predsjednik Trgovačkog suda u Rijeci. Uoči Uskrsa po sili je zakona morao u mirovinu s obzirom na navršenih 70 godina života, kako to propisuje Zakon o državnom sudbenom vijeću.


  Njegovu dužnost zasad je privremeno preuzela sutkinja Ika Mohorović i voditeljica odjela Sudskog registra koju je ministar pravosuđa Orsat Miljenić imenovao da vodi Sud na mandat ne duži od godinu dana odnosno dok se kroz institut javnog natječaja ne izabere novi predsjednik ili predsjednica riječkog Trgovačkog suda koji, spomenimo i to, više ne »pokriva« tri već dvije županije – Primorsko-goransku i Ličko-senjsku.


S početkom travnja, naime, s radom je počeo Trgovački sud u Pazinu koji je dosad djelovao samo kao ispostava odnosno Stalna služba riječkog Suda.