Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
22. travnja 2019.
Budi tu

foto Tradicionalna humanitarna akcija Rotary Cluba Rijeka: Najljepše melodije MIK-a ispunile riječko kazalište

Foto R. Brmalj
Foto R. Brmalj
Autor:
Objavljeno: 9. prosinac 2018. u 21:36 2018-12-09T21:36:00+01:00

RIJEKA Humanitarni koncert »Najljepše melodije MIK-a« ispunio je večeras do posljednjeg mjesta riječki HNK Ivana pl. Zajca. Koncert je dio humanitarne akcije »Budi tu«, koju sedmu godinu zaredom organizira Rotary Club Rijeka. Za razliku od prethodnih godina, kada su prikupljana sredstva za opremanje i obnovu Klinike za pedijatriju riječkog KBC-a na Kantridi, ovoga puta sredstva su namijenjena stipendiranju mladih darovitih umjetnika.

Da takvo ulaganje itekako ima smisla, dokazali su već Mia Negovetić, Frano Živković, Mateo Žmak, Emilia Rukavina i drugi mladi stipendisti Zaklade dr. Viktor Ružić, koji su veoma uspješni u svom glazbenom obrazovanju, a već su se i dokazali kao mladi uspješni i talentirani umjetnici. Kako je istaknuto, ovime će se humanitarna akcija Rotary Cluba Rijeka približiti viziji velikog riječkog rotarijanca dr. Viktora Ružića, čiji je sin Đoko svoj dio imovine ostavio Zakladi koja nosi ime njegovog oca, s ciljem pružanja potpore obrazovanju mladih, talentiranih umjetnika.

Koncert u HNK-u / Foto R. Brmalj

– Ove godine, sav prihod od prodaje ulaznica i vlastite donacije Rotary Club Rijeka, koji obilježava 25 godina ponovnog početka rada, odlučio je usmjeriti u fond za stipendiranje mladih i talentiranih umjetnika Zaklade dr. Viktor Ružić. Nadamo se da ćemo ulaganjem u mlade glazbenike pomoći u očuvanju specifičnog glazbenog izričaja ovog kraja, ali i pomoći u podizanju kvalitete glazbene kulture, kao i očuvanju baštine, kazao je predsjednik Rotary kluba Rijeka Anto Domić, dodajući kako Rotary klub, između ostalog, uz promociju mira i brige za zdravlje, kao jedno od područja kojim se bavi ima i obrazovanje, odnosno stipendiranje mladih.

Koncert u HNK-u / Foto R. Brmalj

Koncert, koji je bio u znaku najljepših melodija Istre i Kvarnera, kako starih tako i onih novih, svježih, a program je sličan onome realiziranom na proslavi 50. godišnjice Festivala, otvorio je mladi riječki pijanist Mateo Žmak, jedan od stipendista Zaklade dr. Viktor Ružić. Uz njega, u programu je sudjelovalo čak 90 izvođača – pjevači, klape, orkestar, limena glazba, prateći vokali...

Koncert u HNK-u / Foto R. Brmalj

Opširnije u tiskanom izdanju

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš