Odlična zabava

Svi marš na ples: Rijeka ponovo ima pravi plesnjak za sve generacije

Ivana Kocijan

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Međugeneracijski tulum protekao je u fantastičnoj atmosferi. Besplatna zabava privukla je sve – od osoba koje se bave plesom, preko osoba s invaliditetom, do onih koji su čuli da je tamo super zabava pa su došli provjeriti o čemu se radi



RIJEKA – Poruku »Svi marš na ples!« Riječani su, čini se, ozbiljno shvatili pa su u subotu navečer u velikom broju pohrlili na plesnjak u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Iz želje da Rijeka ponovno ima plesnjak na kojem će se moći zabaviti svi koji vole dobar funk i disco te druge pjesme i ritmove koji zovu na ples, HKD je otvorio prostor svog »prizemlja«, a riječki zaljubljenici u ples tu su priliku iskoristili za odličan provod.


Osim osnovne ideje da se raspleše Strossmayerova ulica, ovaj plesnjak ima i jednu posebnost – kao jedan od rijetkih pristupačnih prostora u Rijeci, HKD je pozvao baš sve ljubitelje mrdanja uz muziku različitih fizičkih mogućnosti, a ulaz u zgradu bez prepreka osobe s invaliditetom nisu propustile i na tulumu se super provele.


Međugeneracijski plesni tulum protekao je u fantastičnoj atmosferi. Besplatna zabava u atrij HKD-a privukla je mnogobrojne ljubitelje plesa, od osoba koje se bave plesom, do onih koji su u gradu čuli da se tamo održava super zabava pa su došli provjeriti o čemu se radi.




Plesnjak je organiziran uz potporu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, o čijim su se programima u prijestolničkoj 2020. godini posjetitelji mogli informirati i za vrijeme događanja.


Za odabir odlične glazbe zaduženi su bili voditelji Škole zvuka Udruge Spirit iz Rijeke koja sutra i prekosutra u prostoru HKD-a organizira međunarodni filmski festival »Uhvati film!«. Naime, želja je organizatora svakim od plesnjaka, najaviti neko od događanje koje će se održavati u HKD-u.


Kako doznajemo, u planu su četiri plesnjaka godišnje, no sudeći po izvrsnoj posjećenosti i oduševljenim reakcijama zaljubljenika u ples, nova bi epizoda plesne zabave u HKD-u mogla biti održana i prije od planiranog.