Polovičan promet

Sve spremno za puštanje u promet jednog traka Adamićeve, ali gužve se očekuju i dalje

Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

Zbog suženja Adamićeve i postavljene skele na dijelu ceste sudionici u prometu trebaju dodatno povećati oprez i smanjiti brzinu u toj zoni



RIJEKA Riječani su bili jako nezadovoljni zbog gužvi u prometu nakon »građevinskog incidenta« u Adamićevoj, pa su s oduševljenjem primili vijest da će promet tom ulicom napokon biti pušten u promet. Statičari su potvrdili da je zgrada stare pošte za sada stabilna i da ne postoji daljnja opasnost od rušenja, te da se može uspostaviti »polovičan« promet – jednim prometnim trakom – iz tehničkih razloga.


Tako bi kasno večeras, odnosno rano ujutro u utorak za promet trebao biti otvoren južni trak u Adamićevoj ulici. Otvaranju je prethodilo postavljanje zaštitnih elemenata kod zgrade stare pošte te postavljanje elemenata nove prometne regulacije promet Adamićevom usmjerava u jedan prometni trak.


Također, za promet su otvorene ulice Fiumara, Ribarska, Jelačićev trg, Scarpina i Veslarska ulica. Sukladno novoj regulaciji prometa, tj. s obzirom da je u Adamićevoj za promet otvoren samo južni trak, radi bolje protočnosti Adamićevom zabranjuje se lijevo skretanje iz ulice Riva u Henckeovu ulicu.




Prema informaciji dobivenoj od izvođača radova, radovi na sanaciji oštećenja na zgradi bivše pošte trajat će 3-4 tjedna. Navedena regulacija prometa vrijedit će do tada.



Otvaranje južnog traka u Adamićevoj bitno će smanjiti prometne poteškoće koje su obilježile protekle dane. No, s obzirom da se zbog otvorenog samo jednog traka u Adamićevoj, ipak očekuju određene prometne gužve na dionici Titov trg – Fiumara- Scarpina – Adamićeva, pozivaju se svi sudionici u prometu da za vožnju prema zapadu grada, koliko su u mogućnosti, koriste alternativne prometne pravce – Riječku obilaznicu i Drugi prometni koridor, Titov trg – Ivana Grohovca – Žrtava fašizma – Pomerio – Fiorello la Guardia.


Zbog suženja Adamićeve i postavljene skele na dijelu ceste sudionici u prometu trebaju dodatno povećati oprez i smanjiti brzinu u toj zoni suženja prometa te bezuvjetno poštivati privremenu prometnu signalizaciju, kako se ne bi dogodio novi incident.