Briga i skrb Rijeka prometa

Sve spremno za naplatu parkinga: Iscrtano 15 parkirališnih mjesta u Strossmayerovoj ulici

Ljiljana Hlača

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

sva vozila koja su do sada bila parkiran, a na tom dijelu ulice bila su zapravo nepropisno parkirana, kažu u Rijeka prometu



RIJEKA Danas se Strossmayerova ulica pripremala za naplatu. Iscrtavala su se nova parkirališna mjesta od nekadašnje zgrade Konstruktora pa negdje do kućnog broja 21 te preko ceste kod kućnog broja 11.


Inače, ovaj dio grada jako je nezgodan kada je u pitanju pronalazak parkirališnog mjesta, zapravo je to praktički nemoguća misija.


Iscrtano je 15 parkirališnih mjesta, od toga će dva biti za dostavu, a predviđeno je mjesto i za kontejnere.




Također, predviđeno je u dužini od nekih 15 metara, od razdjelne linije uključivanja vozila iz Ulice Janka Polić Kamova na Strossmayerovu ulicu, omeđiti fleksibilnim stupićima (međusobno razmaknutim dva i pol metara) što bi u budućnosti trebalo i taj dio čuvati od daljnjeg nepropisnog parkiranja automobila.


Slični stupići su postavljeni i na prometnom trokutu ispred HKD-a s istom svrhom.


– Novim prometnim režimom zaustavit će se dosadašnje nepropisno parkiranje vozila, a sve u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa. Jer sva vozila koja su do sada bila parkiran, a na tom dijelu ulice bila su zapravo nepropisno parkirana, svojedobno je bio komentar Rijeka prometa