Bivši pročelnik za kulturu

‘Sve legalno, osim Jurešićeva zapošljavanja’: Beaković objasnio kako je došao do dokumenta

Aneli Dragojević Mijatović

Foto Damir Škomrlj, Sergej Drechsler

Foto Damir Škomrlj, Sergej Drechsler

Sami su dokument stavili u spis i sve je ovo već apsurdno i jedna tragikomedija, rekao je Beaković



RIJEKA Bivši pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Valerij Jurešić na tom mjestu nije mogao zaposliti sam sebe, već je odgovornost na županu Zlatku Komadini koji bi zbog svega trebao podnijeti ostavku, te na županijskim službama, rekao je Dinko Beaković, HDZ-ov županijski vijećnik na tiskovnoj konferenciji koju je sazvao na temu objave izvora dokumenta e-ispisa Jurešićeve radne knjižice.


Beaković je ponovio da ovo nije njegov sukob s bivšim pročelnikom već se, kaže, fokusira i već neko vrijeme upozorava na Komadininu i odgovornost službi. Što se tiče spomenutog dokumenta, kaže da ga je on dao medijima na uvid te da je svjestan svoje odgovornosti i spreman snositi posljedice, no vjeruje da je istina najvažnija.


Na presici se novinarima obratila i Vedrana Spadoni, koju je Jurešić tužio za klevetu zbog objava na riječkoj enciklopediji Fluminensia. Kazala je da je ona donijela dotični dokument, odnosno presliku elektroničkog zapisa o podacima HZMO-a za Jurešića.




Objasnila je kako je došla do tog zapisa, a došla je, kazala je, posve legalnim putem. Naime, kako je pojasnila, u veljači ove godine napravila je uvid u spis s pravom tuženika i zabilježila svaki prilog od 116 stranica priloga tužbe. Jedan od tih dokumenata je i taj elektronički zapis.


Beaković je rekao da je sada valjda jasno da nikakve dokumente nisu »dilali«.


– Sami su dokument stavili u spis i sve je ovo već apsurdno i jedna tragikomedija, rekao je Beaković.


Kaže da je u cijelom slučaju »toliko nezakonitosti da je nevjerojatno da se institucije još u to nisu uključile.«