Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
18. studenoga 2019.
Muškarac se oporavlja

Supruga pretučenog u Klani: 'Nemam što tajiti, ali raniji prekršaji nemaju nikakve veze s ovim slučajem'

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 25. kolovoz 2018. u 18:47 2018-08-25T18:47:06+02:00

RIJEKA »Istraga o slučaju nije gotova, traje provjera i utvrđivanje svih okolnosti događaja, službeno ćemo izdati priopćenje kad završimo«, informacija je koju smo jučer dobili u riječkoj policiji na upit je li policija u slučaju intervencije u Klani nad 35-godišnjim L.B. postupala u okviru zakona ili je pak prilikom upotrebe sredstava prisile nad njime prekoračila službene ovlasti. Policijska intervencija koja je za muškarca okončala, ne samo prijavom za narušavanje javnog reda i mira, nego i tjelesnim ozljedama zbog kojih je završio na Hitnom traktu, a nakon toga i zadržan u bolnici. Njegovo je zdravstveno stanje nakon petodnevnog bolničkog liječenja daleko bolje, no, konačna kvalifikacija ozljeda nije poznata. Prebačen je iz JIL-a na odjel, ali će još neko vrijeme biti zadržan u bolici.

Njegova supruga i njezin brat, koji su s djecom svjedočili neugodnom incidentu i intervenciji policijaca, još uvijek nemaju odgovor jesu li postojali razlozi za brutalnost koju su policijski službenici iskazali nad njezinim suprugom. Iako je posebno oformljen tim policijskih službenika ravnateljstva MUP-a istražuje slučaj, prve informacije koje smo dobili u riječkoj policiji, dva dana nakon događaja, nisu ukazivale da su policijski službenici koji su tu večer intervenirali prekoračili ovlasti.

Podatke o prekršajnim postupcima koje ozlijeđeni muškarac ima od ranije u evidenciji, te informaciju o tome kako mu ovo nije prvi »bliski susret« s policijom, koje smo neslužbeno dobili jer nam policija još nije odgovorila na naš službeni upit, potvrdila nam je i njegova supruga. Kako kaže, prekršajni postupci koji se protiv njega vode unazad desetak godina uglavnom su vezani za prometne prekršaje. No, potvrdila je i da postoje prekršaji vezani za postupanje njezinog supruga prema policijskim službenicima, i to »u visokom stupnju alkoholiziranosti«. Točno je, kaže, da se vodi prekršajni postupak protiv njega i zbog ometanja postupanje policijskog službenika u obavljanju službene dužnosti.
– Nemam razloga nešto zatajiti, to su naprosto činjenice koje s ovim konkretnim slučajem nemaju nikakve veze – kazala nam je Vesna B.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.