Život sa smradom

‘Strpljenju mještana Marčelja došao je kraj’: Prijete novom blokadom centra za otpad Marišćina

P. N.

Ilustracija arhiva NL

Ilustracija arhiva NL



“Strpljenju mještana Marčelja u Općini Viškovo došao je kraj”, poručili su danas iz Eko stožera Marišćina u otvorenom pismu upućenom županu Zlatku Komadini, riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu i viškovskim čelnicima.


– Svakodnevan smrad koji se širi sa područja ŽCGO Marišćina ponovno nas je i ovo ljeto, već sedmo po redu, zatvorio u naše domove. Vjerujemo da ovim našim tvrdnjama ne moramo prilagati posebne dokaze. Vjerujemo da su vam vaši suradnici prenijeli informacije s terena. Kao ugroženi mještani, prisiljeni smo nakon svega ponovno organizirati blokadu ŽCGO Marišćina. Očekujemo da i vi stanete iza nas, piše u otvorenom pismu.


Od Komadine traže da tamo održi govor kakav je održao i na prosvjednom skupu protiv LNG projekta.




– Očekujemo da napokon javno priznate da je projekt ŽCGO Marišćina loš i da pronađemo zajednički izlaz iz ovakve situacije. Poštovani župane, smatrate li i dalje da je naknadna pamet bolja nego nikakva? Smatrate li i da projekt ŽCGO Marišćina kao i projekt LNG mora udovoljiti „3E“ uvjetima i biti ekološki, ekonomski i energetski prihvatljiv mještanima Općine Viškovo? Smatrate li i dalje da nikad nije kasno zaustaviti loš projekt? Poštovani župane, ako Vam je stalo i do našeg zdravlja, pozivamo Vas da stanete iza nas isto onako kako ste stali u zaštitu mještana otoka Krka, dodaje se u pismu, u kojem se ne precizira kad će prosvjed biti održan.