Kulturno i zabavno

Što nudi Ljeto u Starom gradu? Glazbu, film, likovni izričaj… za svakoga ponešto

Marta Ban

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Ulaz za sve manifestacije Ljeta u Starom gradu je besplatan, a otvara se jazz koncertom Denis Razz Adjustable Groupa kojeg čine saksofonist Denis Razumović Razz, kontrabasist i kompozitor Luka Veselinović te pijanist Josip Tocilj. Njihov je nastup zakazan za 9. kolovoza u 21 sat



RIJEKA – Kolovoz u riječkom Starom gradu i ove će godine oživjeti kulturno-zabavna manifestacija »Ljeto u Starom gradu« koja u svom trinaestom izdanju nudi bogat program s već tradicionalnim redom glazbe, filma i likovnog izričaja namijenjenog najmlađim uzrastima, čime se i u ovom izdanju otvara prostor za sudjelovanje posjetiteljima svih dobnih skupina na Pavlinskom trgu, gdje će se od  9. do 31. kolovoza održavati sva zbivanja.


Ulaz za sve manifestacije Ljeta u Starom gradu je besplatan, a otvara se jazz koncertom Denis Razz Adjustable Groupa kojeg čine saksofonist Denis Razumović Razz, kontrabasist i kompozitor Luka Veselinović te pijanist Josip Tocilj.


Jazz majstori


Njihov je nastup zakazan za 9. kolovoza u 21 sat, a s obzirom na to da je jazz svojevrsna tema ovogodišnjeg glazbenog programa, 16. kolovoza u isto vrijeme održat će se koncert poznatih jazz standarda u izvedbi D.R. Sonic Dialogues. Iza tog imena nalaze se Robert Mikuljan na trubi, klavirist Leon Brekalo, kontrabasist Henry Radanović te Rajko Ergić na bubnjevima, a prema riječima Denisa Razumovića riječ je o predstavnicima istarske jazz scene koja trenutno predstavlja apsolutni solistički i kreativni vrhunac u Hrvatskoj.




Pavlinski trg, Stari grad, Rijeka


Pavlinski trg, Stari grad, Rijeka



– Program koji smo pripremili sadrži širok spektar solističkih stilova te je prilagođen ljetnom, večernjem ugođaju. Karakteriziraju ga probrane, kvalitetne i jednostavnije harmonije te obrade brojnih poznatih jazz kompozitora poput Arta Blakeyja, Quinceyja Jonesa i Milesa Davisa, istaknuo je Denis Razumović Razz.


Filmska večer, zakazana za 23. kolovoz u 21 sat, na Pavlinski trg donosi izbor kratkih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih filmova s međunarodnog festivala »KRAF«, koji na Ljeto u Starom gradu dolazi u već standardnoj suradnji s KVK »Liburnija film Rijeka«.


Dječji program


Ljeto u Starom gradu tradicionalno se zatvara dječjim programom, 31. kolovoza u 17 sati, kada počinju nastupi dječjih zborova Mali Riječani i Morčić pod vodstvom prof. Egle Trošelj, a održat će se i prigodna nagradna likovna radionica za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta na temu »Volim Stari grad i Školjić«.


Time će biti zaključena i ovogodišnja kulturno-zabavna manifestacija koja na starogradski trg u kolvozu donosi kulturnu raznolikost što je potvrdio urednik i producent Ljeta u Starom gradu Koraljko Pasarić.


– U ovih 13 godina u sklopu Ljeta u Starom gradu održali smo više od 50 programa, što glazbenih i filmskih, što onih namijenjenih djeci. Što se tiče glazbenog dijela, on je uvijek bio veoma raznolik. Bilo je tu rocka 60-ih, soula klasične glazbe, filmske glazbe, predstavnika ča-vala, a ove godine pojačat ćemo priču o jazzu. Uz ove iznimne mlade glazbenike te vrhunski, a pitak program kojeg najavljuju, siguran sam da ćemo u tome uspjeti, rekao je Pasarić.