Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Mune

foto Sport najbolji put zdravog odrastanja: Mališani iz 15 vrtića s područja PGŽ-a na 17. olimpijskom festivalu

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 19. svibanj 2018. u 22:44 2018-05-19T22:44:49+02:00

MUNE Brojni mališani iz 15 dječjih vrtića s područja Primorsko-goranske županije okupili su se danas na nogometnom igralištu u Munama, na 17. olimpijskom festivalu dječjih vrtića Hrvatske. Olimpijski festival organizirali su Dječji vrtić Matulji i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije. Pokrovitelji su bili Primorsko-goranska županija, Općina Matulji i Hrvatski olimpijski odbor.
Župan Zlatko Komadina otvorio je olimpijski festival u Munama, uz podsjetnik na to da je Primorsko-goranska županija dobila status Županija-prijatelj djece. Taj status ima još Krapinsko-zagorska županija, a dječji festival sporta u Munama, kazao je Komadina, najbolje je pokazao zbog čega je Primorsko-goranska županija ponijela tu titulu.

Mališani u Munama doista su dobili vrhunske uvjete za natjecanje u brojnim sportskim disciplinama: trčanju, bacanju loptice u dalj, malom nogometu, potezanju konopa… Naime, vrijeme je poslužilo djecu, ali i brojne roditelje koji su se okupili na tribinama igrališta u Munama, čiji su pejzaži, odnosno netaknuta priroda mogli probuditi dodatnu sportsku inspiraciju. Osim toga, vladao je pravi olimpijski duh i sve je bilo u znaku olimpijade. Smisao okupljanja djece na olimpijskim festivalima jest da se populariziraju brojne sportske discipline, ali i natjecateljski duh među najmlađima, kao najbolji put zdravog odrastanja.

Više fotografija s Olimpijskog festivala možete pronaći u posebnom prilogu Novog lista u srijedu, 23. svibnja.

Z195VK02
Olimpijski festival vrića PGŽ-a / Foto Vedran Karuza

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.