Ugodan život

‘Slika vrijedi tisuću riječi’: Ova video razglednica iz Kastva ostavlja bez teksta

Portal Novilist.hr

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



KASTAV Tko želi upoznati bogatu kastavsku povijesnu i kulturnu baštinu svakako neće pogriješiti pridruži li se ove nedjelje, 12. siječnja, od 12 sati besplatnom razgledu gradića na brege. Ovu dvosatnu šetnju kroz povijest Kastva vodit će turistički vodiči, a kreće se s Fortice.


A zbog čega je Kastav doista mjesto za ugodan život najbolje pokazuje zaista impresivna video razglednica koja je u desetak minuta dočarala sve ljepote ovog gradića. U video Matea Jurčića nizaju se kadrovi povijesne gradske jezgre, maškaranih nemotarija, sportskih aktivnosti Kastavaca, ali i prirodnih ljepota šuma Loze i Lužine, brojnih gradskih manifestacija, kao i neizostavne Bele nedeje.


– Slika vrijedi tisuću riječi, ali ovakva video razglednica ostavlja bez teksta, najbolje je sažeo ono što se može vidjeti u videu gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.




Uostalom, kako je to i u uvodu videa izrekao čuveni Hrvoje Hegedušić, čest i drag gost Kastva: “Taj grad je nešto posebno, on je oaza. On je civilizacijska oaza gdje se malo drugačije živi”.


Pogledajte video.