Potrošen veliki novac

Skupa komunalna oprema – nedostupna: Dizala u parku Pomerio invalidi ne mogu koristiti

Ljiljana Hlača

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



Roditelji slabo pokretne djece ukazali su da dizala u parku Pomerio ne mogu koristiti. Kao da su izvan funkcije. Pitaju se čemu skupa oprema kad nije dostupna. Dodaju da se nije ni trebalo ugrađivati tako nešto, bila bi, kažu, dovoljna nekakva mehanička rampa.


Podsjetimo, park Pomerio uredio je Grad Rijeka sredinom prošle godine, a utrošeni su milijuni kuna. Samo dizala koštala su 256.162 kuna.


– Nakon završetka uređenja parka Pomerio i puštanja u rad platformi za pomoć osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti za svladavanje visinskih razlika u parku, učestalim nesavjesnim korištenjem platformi dolazilo je do zaustavljanja i blokiranja osoba na platformama, komenitraju u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav, koji upravlja ovom zelenom površinom.




– Platforme su u ispravnom stanju, ali kako bi se smanjilo njihovo nesavjesno korištenje, u tijeku je traženje optimalnog rješenja. Jedno od njih bilo bi korištenje uz pomoć posebnih kartica kako bi ih mogle koristiti samo one osobe kojima su one ujedno i potrebne. Provedba će ovisiti o tehničkim mogućnostima i proračunskim sredstvima za ovu godinu, dalje je navedeno. Po svemu sudeći, mogućnost korištenja ove opreme za invalide je na – dugom štapu.