Solidarnost

Sjednica Županijske skupštine: Osnovan Fond za trećemajce težak dva milijuna kuna

Tihana Tomičić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Cenzus koji je određen iznosit će 1.500 kuna, a zasad se odluka odnosi samo na 2018. godinu, te je dio rebalansiranog proračuna koji je također jučer usvojen, i to sa četiri glasa protiv, i četiri suzdržan



RIJEKA Skupština Primorsko-goranske županije donijela je odluku o osnivanju Fonda solidarnosti za djecu i mlade PGŽ, čija je financijska težina 2 milijuna kuna, i putem kojega će Županija pomoći obiteljima trećemajaca s djecom i studentima. 


Cenzus koji je određen iznosit će 1.500 kuna, a zasad se odluka odnosi samo na 2018. godinu, te je dio rebalansiranog proračuna koji je također danas usvojen, i to sa četiri glasa protiv, i četiri suzdržana. 


Zainteresirani trećemajci i ostali koji rade, a ne primaju punu plaću aplicirat će za sredstva Fonda putem svojih općina i gradova, a prema najavama župana Zlatka Komadine moguće je da se iz tekuće rezerve taj iznos poveća i do 3 milijuna kuna do kraja godine, ako bude potrebe.




Nova sredstva bit će odobrena proračunom za 2019. koji će biti donesen do kraja mjeseca. Ovu odluku podržale su sve stranke u Skupštini.