Tulipan – omiljeni cvijet Ane Rukavine

SDP-ova humanitarna akcija potpore Zakladi Ana Rukavina

Hina



RIJEKA – Gradska organizacija Socijaldemokratskog foruma SDP žena Rijeka uključila se u  Humanitarnu akciju Tulipan – omiljeni cvijet Ane Rukavine.


Akcija se održava ispred gradske vijećnice na Korzu gdje su se članicama Foruma žena SDP-a priključili i kolege iz stranke i koalicije. Među ostalima, na štandu su bili gradonačelnik Vojko Obersnel, zastupnica i predsjednica Foruma žena Rijeke Ana Komparić-Devčić, gradski vijećnici i drugi.


I na zagrebačkom Trgu bana Jelačića


Humanitarna prodaja tulipana, najdražeg cvijeta Ane Rukavine, kao potpora njezinoj zakladi, održana je u subotu u organizaciji SDP-ovog Socijaldemokratskog foruma žena i na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a u akciji su sudjelovali i ministri Mirando Mrsić i Gordan Maras te SDP-ovi saborski zastupnici.


 Humanitarnom akcijom »Omiljeni cvijet Ane Rukavine« podupire se rad Zaklade Ana Rukavina na prikupljanju uzoraka za Registar dobrovoljnih davatelja krvotvornih matičnih stanica.


 Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekao je novinarima kako se ona održava u duhu Uskrsa, koji je praznik nade i vjere u dobro. »Kada imate smrtonosnu bolest, drugačija razmišljate nego kad ste zdravi, stoga i naše tradicionalne akcije idu za time ne samo da skupimo sredstva za Zakladu Ana Rukavina, nego i da pokažemo kako postoji nada i vjera da se stvari mogu pokrenuti. To je Ana Rukavina svojim pismom i svime što je napravila i dokazala«, rekao je Mrsić.


 Zaklada omogućava funkcioniranje hrvatskog registra dobrovoljnih davatelja, a 44 donora su pomogla pacijentima u Hrvatskoj i svijetu. Ove godine smo prvi puta poslali mladog stručnjaka iz Hrvatske na godinu dana studijskog boravka u SAD gdje će usavršiti znanja o leukemiji i limfomu. To je ona treća faza Zaklade koju smo najavljivali, to postaje »jedan mali Alfred Nobel u Hrvatskoj« rekao je Mrsić i istaknuo da će, dok bude zakladnog kapitala, mladi stručnjaci ići u svijet na usavršavanje. SDP-ova saborska zastupnica Gordana Sobol rekla je kako i ove godine očekuje da će se akcijom prikupiti, kao i prošle, oko 70.000 kuna.


 Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras rekao je kako je SDP-ov forum žena organizirao akciju u više od 60 hrvatskih gradova već tradicionalno, petu godinu zaredom.