Pobjeda u drugom krugu

SANJA UDOVIĆ Obilaznica Viškova jedan od prvih poteza u novom mandatu

Andrej Petrak

Denis Mladenić, Sanja Udović i Snježana Podobnik / Foto: Marko Gracin

Denis Mladenić, Sanja Udović i Snježana Podobnik / Foto: Marko Gracin

Puno je još posla pred nama, od izgradnje novog vrtića i škole, preko pokretanja Radne zone Marišćina, nadalje, rekla je Sanja Udović.



VIŠKOVO  – Sanja Udović ispred SDP-a i partnera osvojila je drugi mandat na čelu općine Viškovo, dobivši povjerenje 55,29 posto ili 2.060 birača, ispred Marine Tomić Pujić iz HDZ-a, za koju je glasovalo 42,97 posto ili 1.601 izašlih birača.


Drugi krug pokazao se tako presudnim za Sanju Udović, kao i prije četiri godine, a zamjenici će joj biti Denis Mladenić iz SDP-a, koji je ovaj posao obavljao i protekle četiri godine, te Snježana Podobnik iz PGS-a.


Nova-stara načelnica najavila je da sljedećih dana odmah nastavlja s radom.




– Jedan od prvih poteza bit će sastanak s Hrvatskim cestama kako bih osigurala što brži završetak zaobilaznice Viškova. Puno je još posla pred nama, od izgradnje novog vrtića i škole, preko pokretanja Radne zone Marišćina, nadalje, rekla je Sanja Udović.


Zahvalila je biračima na ukazanom povjerenju u drugom krugu izbora.


– Postigli smo jako dobar rezultat. Zahvaljujem se svim biračima koji su izašli na izbore i dali podršku svom kandidatu. Sretna sam što pobjedu mogu proslaviti u društvu brojnih simpatizera i mještana koji mi daju podršku, rekla je Udović, koja je izborne rezultate dočekala u Ronjgima.


Osvrnula se na proteklu kampanju, ocijenivši da su pred birače nastupili pozitivno, kao što su to činili i prije četiri godine, ali, kaže, neugodno ju je iznenadilo što su anonimni pojedinci u pojedinim trenucima zaigrali izuzetno negativno.


Marina Tomić Pujić čestitala je svojoj kandidatkinji na pobjedi i poručila da zajedno sa svojim kolegama općinskim vijećnicima nastavla dalje raditi za bolje Viškovo.


– Djelomično smo uspjeli smanjiti razliku i dobiti dodatnih dvije stotine glasova, što, nažalost nije bilo dovoljno. Nastavljamo dalje s radom, u Vijeću ćemo biti kvalitetna oporba. Naš cilj i dalje ostaju nova škola i vrtić te izgradnja dječjih igrališta u svakom naselju, rekla je Marina Tomić Pujić, koja se zahvalila svim biračima na podršci.


SDP i partneri iz PGS-a, HSU-a, ARS-a i IDS-a u Općinskom vijeću imat će osam vijećnika, a čini se da neće imati problema sa slaganjem većine, nakon što im je prije drugog kruga potporu pružila nezavisna lista Ksenije Žauhar, koja je osvojila jedan mandat.


U Vijeću su još HDZ sa šest vijećnika, te Akcija mladih i lista Milana Pavelića sa po jednim mandatom. Drugi krug izbora očekivano i u Viškovu bilježi manju izlaznost: na birališta se ove nedjelje uputilo 3.726 ili 27,57 posto upisanih birača.