Prikupljanje sredstava do 15. studenog

Riječko srce za Riječki hospicij: Vrhunac akcije bit će humanitarni koncert u Zajcu

Andrej Petrak

Dalibor Horvat Hoky / Snimio Marin ANIČIĆ

Dalibor Horvat Hoky / Snimio Marin ANIČIĆ

Humanoj gesti za Riječki hospicij odazvali su se: Antonio Krištofić, Damir Kedžo, Duško Jeličić, Francesco Squarcia, Joso Butorac, Klapa Kastav, Klapa Nevera, Klapa Reful, Mario Lipovšek-Battifiaca, Mirjana Bobuš, Vivien Galletta i Voljen Grbac...



RIJEKA Nakon uspješno provedene akcije Sve za našu djecu, pri kojoj su uspjeli prikupiti značajan iznos predviđen za izgradnju igraonice i čekaonice Odjela za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida, Humanitarna udruga Riječko srce pokrenula je još jednu humanu priču – Riječko srce za Riječki hospicij.


Tijekom akcije koja će se provoditi do 15. studenog prikupljaju se financijska sredstva za kupnju aparata za dezinfekciju prostora, vrijednog 80.000 kuna, koji je Hospiciju prijeko potreban kako bi skrb o umirućim bolesnicima bila optimalna.


 – Vjerujemo da ćemo uz podršku naših Riječanki i Riječana zajedničkim zalaganjem i ovaj put učiniti humanu gestu i pokazati koliko jako kuca riječko srce, poručio je predsjednik Humanitarne udruge Riječko srce Dalibor Horvat-Hoky.




Vrhunac akcije bit će humanitarni koncert, što će biti održan 12. listopada u HNK Ivana pl. Zajca u 20.30 sat, uz nastup brojnih poznatih estradnih izvođača.


Humanoj gesti za Riječki hospicij odazvali su se: Antonio Krištofić, Damir Kedžo, Duško Jeličić, Francesco Squarcia, Joso Butorac, Klapa Kastav, Klapa Nevera, Klapa Reful, Mario Lipovšek-Battifiaca, Mirjana Bobuš, Vivien Galletta i Voljen Grbac. Svi nabrojani nastupit će uz klavirsku pratnju Vladimira Babina te gitarističku pratnju Natka Štiglića, a voditelji programa bit će Ivana Bilen i Neno Pavinčić.


Karte po cijeni od 120 kuna za mezanin, 100 kuna za parter, 90 kuna za lože i 80 kuna za balkon, od 1. listopada moguće je kupiti u Turističkom informativnom centru na Korzu, od udruge Riječko srce, uz dogovor na telefon 095 969 0257 te na dan koncerta u riječkom kazalištu. Ulaznice za koncert prodavat će se i na štandu udruge Riječko srce, koji će biti postavljen na Korzu, od 2. do 6. listopada.


Riječki hospicij, na čelu s ravnateljicom Danijelom Orbanić, jedinstven je na našem području, a pruža palijativnu zdravstvenu skrb za one čija bolest više ne reagira na postupke liječenja.


Osim što pruža fizičku skrb, Hospicij osigurava i psihološku, duhovnu i socijalnu pomoć bolesnicima u terminalnoj fazi bolesti, kao i podršku njihovim obiteljima za vrijeme bolesti, a potom i nakon smrti, u razdoblju žalovanja.