Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
20. siječnja 2020.
Hexapod roboti

Riječki startup STEMI lansirao novu seriju robota. Reagirat će čak i na - škakljanje

Riječki startup STEMI lansirao novu seriju robota. Reagirat će čak i na - škakljanje
Riječki startup STEMI lansirao novu seriju robota. Reagirat će čak i na - škakljanje
Autor:
Objavljeno: 2. lipanj 2018. u 10:13 2018-06-02T10:13:10+02:00

Koristeći senzore dodira robot se sada može programirati da reagira na škakljanje, a svoje raspoloženje može iskazati kroz šest raznobojnih lampica. Također, dostupni su u raznim bojama

RIJEKA Riječki startup STEMI, koji se bavi proizvodnjom, distribucijom i prodajom edukacijskih hexapod robota, 24. svibnja lansirao je svog novog, poboljšanog hexapoda koji će biti dostupan svima. STEMI okuplja grupu entuzijasta, koji su osvojili Hrvatsku i svijet svojim proizvodom, uz koji svaka osoba, a prvenestveno djeca školske dobi, može samostalno napraviti i isprogramirati svog hexapod robota. Prvih 500 robota rasprodano je prošle godine u svega nekoliko mjeseci, a sada stiže nova, poboljšana serija, s motom »Zabavi se uz budućnost!«.

Atraktivni šesteronožni robot u STEMI-jevom kompletu dolazi u dijelovima, zajedno s dodatnim materijalima potrebnim za izradu robota te pristupom virtualnom laboratoriju u kojem djeca, ali i svi koji se tako osjećaju, zajedno sa STEMI inženjerima prolaze kroz pravu tehnološku avanturu izrade robota.

– Bogata video edukacija iz dizajniranja robota, elektronike i programiranja čini ovu avanturu interaktivnom, zabavnom i izazovnom te djecu uči tehnologijama budućnosti, pojašnjavaju u STEMI-ju.

Nova serija robota, koja je na hrvatskom tržištu od četvrtka 24. svibnja, bitno je poboljšana u odnosu na prethodno izdanje, i to u vidu modernijeg izgleda, veće i otvorenije mogućnosti interakcije s robotom, jednostavnijeg procesa slaganja, bogatijeg i zabavnijeg edukativnog sadržaja. Koristeći senzore dodira robot se sada može programirati da reagira na škakljanje, a svoje raspoloženje može iskazati kroz šest raznobojnih lampica.Također, roboti će biti dostupni i u različitim bojama. Same komponente robota izrađene su od materijala koji su pomno birani sa svrhom veće sigurnosti, trajnosti i boljeg korisničkog iskustva, kažu u STEMI–ju.

Osim izrade samih novih i poboljšanih robota, STEMI je u zadnjih godinu dana opremio laboratorij i multimedijalni studio za izradu edukacijskih tehnoloških avantura kojima uvlači mlade u STEM područje te time pretvara konzumente tehnologije u njene stvaratelje.

– Opremanje laboratorija, dovršavanje proizvoda i izrada proizvodnog lanca napravljena je zahvaljujući dobivenim sredstvima iz strukturnih fondova. Nakon uspješne prijave na Javni poziv »Inovacije novoosnovanih MSP«, tvrtki STEMI su, u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 1.460.595 kuna. Ukupna vrijednost projekta tvrtke iznosi 1.941.026 kuna, ističe Marin Trošelj, direktor tvrtke STEMI.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.