Blagdani

Riječki hoteli i hosteli uglavnom su puni, a najbrojniji su gosti iz Italije, Dalekog istoka i Mađarske

Biljana Savić

Iako u njihovim objektima nema organiziranog dočeka, u Jadran hotelima zadovoljni su bukingom, a za Novu godinu bit će otvoreni njihovi hoteli Neboder, Jadran i Continental. Organizirani doček ima Grand hotel Bonavia



RIJEKA Tijekom novogodišnjih praznika na području grada Rijeke otvoreni su svi hoteli koji bilježe vrlo dobru popunjenost te će biti domaćini brojnim internacionalnim i domaćim gostima.


Prema trenutnom stanju hoteli bilježe cca 80-postotnu popunjenost, dijelom organiziranim agencijskim aranžmanima, ali i brojnim domaćim i stranim individualnim gostima. Najbrojniji su domaći gosti te gosti iz Italije, Dalekog istoka i Mađarske. Kako doznajemo iz Turističke zajednice grada Rijeke, smještajni kapaciteti u hostelima i privatnom smještaju popunjavaju se individualnim dolascima, a neki su već svoje kapacitete u potpunosti popunili.


Duži boravak


Za sam doček Nove godine riječki ugostitelji pobrinuli su se za bogatu ponudu kako raznih glazbenih ritmova, tako i gastronomskih užitaka. Kao što je već poznato, za one koji Novu godinu žele dočekati na otvorenom, za dobru atmosferu na Korzu pobrinut će se Boris Štok, Jinxi i Crvena jabuka, a za sve one koji žele bajkovit ugođaj tu je Trsatski kaštel koji je ove godine prvi put zablistao u adventskom ruhu, a gdje se od 11 sati organizira dječji doček Nove godine s bogatim prigodnim programom i animacijom za mališane, dok će u Novu 2018. godinu posjetitelje Trsatskog kaštela uvesti će popularna klapa Nevera i DJ Robert Fisher.




U Jadran hotelima zadovoljni su bukingom, a za Novu godinu bit će otvoreni njihovi hoteli Neboder, Jadran i Continental.


– Najbolju popunjenost bilježimo u Hotelu Neboder, gdje je ostalo svega nekoliko slobodnih soba. Slijedi hotel Continental, a zatim Jadran. Hotel Neboder tako će na dan 31. prosinca bilježiti 90-postotnu popunjenost, a druga dva hotela imaju popunjenost između 80 i 90 posto kapaciteta, kaže nam Damir Balenović iz Uprave Jadran hotela Rijeka i naglašava da u svakom od spomenuta tri hotela imaju po jednu grupu na dužem boravku od 3 do 4 noćenja.


– Riječ je o dvije grupe Mađara i jednoj grupi Talijana. Dovode ih partneri s kojima imamo uhodanu suradnju i tradicionalno nam dovode grupe unatoč tome što nemamo organizirani doček. Od individualnih gostiju najviše je rezervacija za hrvatske državljane, ponešto Talijana i Mađara, kaže Balenović. Naime, ni u jednom od Jadranovih hotela nema organiziranog dočeka Nove godine, jer su sale premalene za muziku i goste. Ali, organizirani hotelski doček u Rijeci ima Grand hotel Bonavia.

Silvestarski koktel


– U Bonaviji tradicionalno organiziramo doček Nove godine koji je odlično prihvaćen, a ove godine krasit će ga raskošni okusi Silvestarske večere u šest slijedova i zabava do kasno uz noć uz Trio Candy’s.


Da bi doživljaj bio što ugodniji, za naše goste pripremili smo i novogodišnji paket koji uključuje 2 noćenja u superior sobi, bocu pjenušca u sobi, Silvestarski koktel dobrodošlice, raskošnu gala večeru uz glazbeni program i zdravicu, korištenje wellness centra, interneta i papuča i kućnog ogrtača, dostupnog od 1.357 kuna po osobi/danu u dvokrevetnoj sobi, najavljuju nam iz Bonavije i kažu da tijekom novogodišnjih praznika bilježe vrlo dobru popunjenost te da će biti domaćini brojnim internacionalnim i domaćim gostima koji će prema najavama u razdoblju od 27. prosinca do 3. siječnja ostvariti oko 450 noćenja.


Najbrojnije goste Bonavia očekuje iz Italije, zatim iz Dalekog istoka koji dolaze u Rijeku organiziranim agencijskim aranžmanima, te brojne domaće i strane individualne goste.