Objavljen natječaj

Riječki PIK traži direktora, ponude se primaju do 20. studenoga

Biljana Savić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Ova riječka tvrtka oglasila je natječaj za predsjednika uprave, a kandidati moraju imati završen najmanje diplomski sveučilišni studij, ekonomski fakultet, prehrambeno-tehnološkli fakultet ili neki drugi, dakle visoku stručnu spremu i najmanje pet godina radnog iskustva



RIJEKA PIK d.d. Rijeka traži direktora. Ova riječka tvrtka oglasila je natječaj za predsjednika uprave, a kandidati moraju imati završen najmanje diplomski sveučilišni studij, ekonomski fakultet, prehrambeno-tehnološkli fakultet ili neki drugi, dakle visoku stručnu spremu i najmanje pet godina radnog iskustva.


Također, od novog direktora ili direktorice PIK-a traže se stručne, organizacijske i komunikacijske vještine, aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu, informatička pismenost i vozačka dozvola B kategorije.


Ponude se primaju, odnosno natječaj traje do 20. studenoga, odnosno petnaest dana nakon njegove objave u natječaja u javnom glasilu, a objavljen je 6. studenoga.




Funkciju direktora i predsjednika Uprave PIK-a od lipnja 2016. do 31. kolovoza ove godine obnašaoje Željko Kisić, koji je opozvan s te dužnosti odlukom Nadzornog odbora. Od prosinca prošle godine Upravu PIK-a činila je tri člana, a odlaskom Kisića, ostala su dva člana Uprave – Ivica Čičak i Marko Čičin-Šain. Spomenuti natječaj objavljen je radi popunjenja radnog mjesta predsjednika Uprave.


Gledajući u povijest PIK-a, od 1993. godine kad je obavljena pretvorba društvenog poduzeća, istog naziva, Prehrambeno industrijski kombinat, u dioničko društvo, uočljivo je da je ova riječka tvrka imala dugovječne direktore, točnije direktorice.


Tako je Marija Došen dužnost direktorice PIK-a obnašala od 31. svibnja 1986. do potkraj 1999. godine, kada je otišla u mirovinu, dakle trinaest godina, a s čela tvrtke nije je skinula ni pretvorba.


Nakon Marije Došen na čelo PIK-a došla je Dora Ravnić, koja je dužnost direktorice obnašala 17 godina, do lipnja 2016. godine, odnosno sve dok nije otišla u mirovinu.


Nakon dva dugačka, uslijedio je kraći direktorski mandat. Željko Kisić došao je na čelo uprave PIK-a nakon Dore Ravnić, u lipnju 2016. godine i na ovoj se poziciji zadržao do 21. kolovoza ove godine.