Zadovoljni rezultatima

Riječki HDZ predstavio nove vijećnike

Damir Cupać

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Trgovačka SDP-ova koalicija nije uspjela jer su birači prepoznali o čemu je riječ. Spremni smo razgovarati sa svima koji žele promjene, koji žele kraj monopolističkog vladanja i političke korupcije, naglasio je Staničić



RIJEKA – Kandidat HDZ-a za riječkog gradonačelnika Kristjan Staničić izrazio je zadovoljstvo rezultatima izbora bez obzira što nije ušao u drugi krug. Ono se temelji na tome što je kandidacijska lista kojoj je nositelj dobila 1.500 glasova više nego prije četiri godine, a što znači da je HDZ dobio jedno vijećničko mjesto više u odnosu na prethodni mandat. Osim Staničiča u gradski su parlament ušli predsjednik riječkoga HDZ-a Lucijan Vukelić, Ivona Milinović, Filipa Capan, Josip Ostrogović, Damir Popov i Dobrica Rončević.


– Čestitam Vojku Obersnelu i Hrvoju Buriću na ulasku u drugi krug i neka pobijedi bolji, a ostalim protukandidatima na fer kampanji. Zahvaljujem se svim biračima koji su izašli na birališta, posebno onima koji su nas podržali. S naše liste u Gradsko vijeće ušlo je sedam novih vijećnika koji su jamstvo da ćemo biti aktivna i glasna oporba. Podržat ćemo ono što je dobro za razvoj grada, a s partnerima u Gradskom vijeću nastojat ćemo potaknuti naše izborne projekte koji se temelje na gospodarskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta. S obzirom na izborni rezultat, jasno je da su to birači prepoznali. Izjednačili smo se sa SDP-om po broju mandata, a malo je nedostajalo da dobijemo i osmoga vijećnika. dakle, najjača smo oporbena stranka u Rijeci i nastojat ćemo opravdati povjerenje koje su nam dali građani, izjavio je Staničić. On je dodao da su izborni rezultati pokazali da je došlo vrijeme promjena.


– Trgovačka SDP-ova koalicija nije uspjela jer su birači prepoznali o čemu je riječ. Spremni smo razgovarati sa svima koji žele promjene, koji žele kraj monopolističkog vladanja i političke korupcije, naglasio je Staničić.




Što se tiče drugoga kruga, Staničić je pojasnio da ne želi prejudicirati odluku o podršci kandidatima.


– O tome će odlučiti Gradski odbor, ali Obersnela nećemo sigurno podržati, pojasnio je Staničić.


Na pitanje kako komentira što je Hrvoje Burić, njegov ne tako davni stranački kolega, dobio više glasova, iako iza sebe više nema stranačku infrastrukturu, Staničić je odgovorio da mu je žao što nije ušao u drugi krug, ali da ga raduje uspjeg kandidacijske liste kojoj je bio nositelj.


– Burić je 12 godina bio u predsjedništvu riječkog HDZ-a, 10-ak godina je aktivan u politici, gradski je vijećnik, te je iskoristio političku pozornicu na kojoj se profilirao. To je bila njegova prednost što sam znao kada sam prihvatio kandidaturu. Bio sam relativno anoniman, ali ipak dobio sam više glasova od njega prije četiri godine, zaključio je Staničić.