Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. veljače 2020.
Svjetski dan djeteta

foto RI MOVE Riječki osnovci pokazali vještine iz atletike, juda i gimnastike

Foto: R. BRMALJ
Foto: R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2017. u 17:09 2017-11-20T17:09:00+01:00

Cilj projekta je poticanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, a intencija je da se Ri Move u budućnosti proširi na veći broj škola. Projekt financira Grad Rijeka, a provodi ga „Riječki sportski savez“

RIJEKA – Povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta u Atletskoj dvorani Kantrida održano je predstavljanje projekta Ri Move kojeg pohađa šestotinjak riječkih osnovaca od 1. do 4. razreda.

Riječ je o projektu koji je za polaznike besplatan, a pohađaju ga učenici šest škola: Brajda, Dolac, Gornja Vežica, Kantrida, Srdoči i Vladimir Gortan. U okviru projekta učenici u svojim školama uče bazične vještine iz atletike, gimnastike i juda.

Cilj projekta je poticanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, a intencija je da se Ri Move u budućnosti proširi na veći broj škola.

Projekt financira Grad Rijeka, a provodi ga „Riječki sportski savez“.

Svi polaznici po završetku projekta dobivaju diplomu s mogućnošću daljnjeg bavljenja sportom u klubovima partnerima projekta po povoljnijim uvjetima. Program se u svakoj školi provodi dva puta tjedno, a provode ga tri trenera koji učenike obučavaju u sportskim vještinama.

G2011BR9
Svjetski dan djeteta / Foto: R. BRMALJ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.