Počela kampanju

REPRIZA 2014. Kolinda i po drugi mandat krenula iz rodne Grobnišćine

Damir Cupać

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Prije dolaska na trg u Dražicama sreću na izborima zaželjeli su joj otac Branko i brat Branko koji su uvjereni da će njihova Koli opet dobiti povjerenje građana Hrvatske



DRAŽICE – Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je krenuti po drugi predsjednički mandat iz Dražica na Grobnišćini, njezinog rodnog kraja gdje je prije gotovo točno pet godina započela kampanju i pobijedila Ivu Josipovića kojemu su sve ankete predviđale pobjedu.


Prije dolaska na trg u Dražicama sreću na izborima zaželjeli su joj otac Branko i brat Branko koji su uvjereni da će njihova Koli opet dobiti povjerenje građana Hrvatske.


U izbornu pobjedu ne dvoje ni čelni ljudi primorsko-goranskog i riječkog HDZ-a Oleg Butković i Lucijan Vukelić.




– Kao i prije pet godina predsjednica počinje kampanju u svom rodnom mjestu. Atmosfera je pozitivna i poticajna kao što je i onda bila. I zato očekujemo dobar, odnosno jedini mogući rezultat, a to je pobjeda na izborima.


Naši članovi i simpatizeri u Primorsko-goranskoj županiji sigurno će značajno tome doprinijeti jer i te kako dobro vide što je naša Vlada u suradnji s predsjednicom napravila za ovaj kraj. U realizaciji je toliko projekata koliko ih nije bilo u mandatu ni jedne vlade do sada.


Uvjeren sam u izbornu pobjedu, a moguće protukandidate ne želimo komentirati zato jer sigurno pobjeđujemo i naš je zadatak motivirati naše birače i simpatizere da izađu na izbore, poručio je Butković



U pobjedu ne dvoji ni predsjednik riječkoga HDZ-a Lucijan Vukelić koji je uvjeren da je put koji je noćas krenuo iz Dražica pobjednički put, odnosno put u još jedan mandat Kolinde Grabar-Kitarović.


– Ona je dokazala tijekom ovih pet godina koliko je toga dobroga napravila za Hrvatsku, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku. Zaslužila je da joj građani još jednom daju povjerenje. Bitno je bilo na simboličkoj razini početi kampanju na isti način kao prije pet godina.


Kao što smo onda bili uvjereni u pobjedu, uvjereni smo i danas. Ako bude drugog kruga, i tko god da uđe u drugi krug s predsjednicom, ishod će će biti isti, a to je uvjerljiva pobjeda aktualne predsjednice. A u toj pobjedi sigurno će puno doprinijeti i građani Rijeke koji će podržati svoju sugrađanku kao što su je podržali i prvi put prije pet godina, uvjeren je Vukelić.