Novo rješenje

Poznato je tko će na mjestu pročelnika zamijeniti suspendiranu Veru Begić Blečić

Tihana Tomičić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



Umjesto suspendirane pročelnice za sport i tehničku kulturu Vere Begić Blečić koja je u istražnom zatvoru u Puli, kao vršitelj dužnosti taj će odjel voditi Renato Kostović, koji je otpočetka prisutan u Odjelu za sport.


Kostović je rođen 1966. u Splitu, osnovnu školu je pohađao u Rijeci, a završio je Pravni fakultet. Od veljače 1994. godine zaposlen je u Gradu Rijeci, prvo u Uredu Grada, a potom vrlo brzo u Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu, a među ostalim, radio je na poslovima formiranja Odjela za sport i tehničku kulturu, ustroju sustava sporta i tehničke kulture lokalne zajednice, financiranju udruga sporta, imovinsko-pravnim poslovima vezanim za objekte sporta i tehničke kulture, osnivanju Rijeka sporta, surađivao s nizom udruga, pratio strateške gradske projekte poput izgradnje Centra Zamet, a sudjelovao je i u projektima organizacije značajnih međunarodnih sportskih manifestacija kojima je Grad Rijeka bio domaćin ili suorganizator.


Bio je prisutan u ime Grada i u procesu preoblikovanja sportske udruge Hrvatski nogometni klub Rijeka u sportsko dioničko društvo, te je sudjelovao u izradi nedavno donijete Strategije sporta Grada Rijeke 2018.-2024. godine. Vodio je i pravne poslove na ustroju Sportske ambulante, kao zajedničkog projekta Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Doma zdravlja PGŽ-a, koja je započela s radom u travnju 2018. godine u Dvorani mladosti, priopćeno je iz Grada.




Ima i završenu specijalističku edukaciju kao specijalist javne nabave, završenu informatičku edukaciju ECDL, te govori engleski i njemački jezik.