Oživjet će emocije

Povratak na Kantridu: Damir Badurina nastupit će podno legendarnih stijena

Portal Novilist.hr

Damir Badurina

Damir Badurina



Riječki tekstopisac i kantautor Damir Badurina nastupit će podno legendarnih stijena u sklopu Povratka na Kantridu, 12. listopada. Himna “grada koji teče” i ovog će puta biti dio Povratka na Kantridu, a pred mnogobrojnom publikom izvest će je njezin autor, koji ističe kako mu je ogromna čast nastupiti na legendarnom stadionu, za svoj klub i pred brojnim navijačima. 


Jedna zanimljivost prati dvije legendarne riječke pjesme još iz listopada 1985. godine. Naime, Damir Badurina napisao je tekst i glazbu za himnu Rukometnog kluba Zamet i pjesmu „Najdraža Rijeko“ koja je u veljači 1999. godine postala službenom pjesmom Grada Rijeke. Obje pjesme istovremeno su snimljene u tonskom studio Andreja Baše i u narednim su godinama saživjele s gradom i s dva kultna sportska kluba.


– Zaista je lijepo biti dio ove prekrasne priče koja budi sjećanja na neka prošla vremena. Jednostavno treba doći na Kantridu i ponovo oživjeti te emocije, ističe Damir Badurina.




I ove je godine Povratak na Kantridu popraćen brojnim aktivnostima, kako u danima prije, tako i na sam dan utakmice. Armada kupit igrat će se 12. listopada od 9.30 sati, na pomoćnom terenu, a proglašenje najboljih bit će u sklopu utakmice HNK Rijeka – HŠK Zrinjski, koja počinje u 19 sati.


Ulaznica za ovogodišnji nogometni spektakl ostalo je vrlo malo, a svi oni koji još uvijek nisu, mogu ih nabaviti putem sustava mojekarte.hr i u Dallas music shopu.