Grad Rijeka

Potpisan sporazum o suradnji s kineskim kulturnjacima

Kim Cuculić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Cilj ovog posjeta je želja za jačanjem suradnje u području kulture i umjetnosti, posebice u okviru projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci



RIJEKA U Salonu Grada Rijeke održano je primanje za članove visokog izaslanstva Kineske federacije književnih i umjetničkih krugova – China Federation of Literary and Art Circles (CFLAC).


Gosti iz Kine došli su u organizaciji Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva Rijeka, a izaslanstvo čine: izvršni dopredsjednik CFLAC-a Li Yi, inače i na čelu izaslanstva, potpredsjednik Udruge kineskih umjetnika Xu Li, ravnateljica Internetskog komunikacijskog centra za književnost i umjetnost CFLAC-a Xie Li, generalni direktor Odjela za međunarodnu suradnju, CFLAC-a Dong Zhanshun i tajnik Generalnog ureda CFLAC-a Shi Xiaoguang.


Cilj ovog posjeta je želja za jačanjem suradnje u području kulture i umjetnosti, posebice u okviru projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci.




Goste su primili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, pročelnik za kulturu Ivan Šarar i direktorica strateških partnerstava u »Rijeci 2020« Irena Kregar Šegota.


Sporazum o suradnji s predsjednikom Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva Antom Simonićem potpisao je dopredsjednik kineske federacije književnika i umjetnika Li Yi.