Nakon kiše dolazi...

Planirate praznik rada na otvorenom? Doznajte kakvo vrijeme meteorolozi prognoziraju za Rijeku

P. N.

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Za danas je za područje Rijeke najavljeno promjenjivo vrijeme, uz pljuskove, ali i jako jugo, koje bi na trenutke moglo imati udare do 75 kilometara na sat



Planirate li praznik rada provesti na otvorenom uz roštilj, vremenske prilike bi vam trebale ići na ruku.


Za produljeni prvosvibanjski vikend, meteorolozi za riječko područje prognoziraju lijepo i pretežno sunčano vrijeme, uz maksimalne dnevne temperature do 20 stupnjeva Celzijusa.


Za danas je za područje Rijeke najavljeno promjenjivo vrijeme, uz pljuskove, ali i jako jugo, koje bi na trenutke moglo imati udare do 75 kilometara na sat.




– Očekuju se lokalno potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru, kažu na stranici Meteoalarm.eu.


U srijedu i četvrtak bi u Rijeci trebala biti kiša uz maksimalnu temperaturu od 14 stupnjeva, dok će u petak biti još više oborina i još koji stupanj hladnije.


Popravak vremena slijedi od subote, kad bi trebalo biti sunčano, a temperatura 15 stupnjeva. U nedjelju je najavljeno pretežno sunčano, uz 18 stupnjeva Celzijusa, a oborine se ne očekuju niti za praznik 1. svibnja. Vrijeme bi, po prognozi, trebalo biti sunčano, a temperatura vrlo ugodnih 20 stupnjeva.