Dani mjesnog odbora Luka

Petnaesti Likovni susreti u Jedrarskoj: Ova djeca mogla bi jednom udariti pečat gradu

Sanja Gašpert

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

U kategoriji od 1. do 4. razreda osnovne škole 1. mjesto pripalo je Niki Kosović, a drugo mjesto Karli Starčević, a u kategoriji od 5. do 8. razreda osnovne škole prva je Elena Matić, druga Ivona Martinčić, treća Petra Vičić, dok je posebna nagrada žirija pripala Luki Radmiloviću. 



RIJEKA – Obilježavanje ovogodišnjih Dana Mjesnog odbora Luka započelo je održavanjem 15. po redu Likovnih susreta u Jedrarskoj. Kao i obično, mladim autorima bila je zadana tema slikanja – more, ribe, barke, brodovi, gradske vizure s područja MO Luka. Upravo zbog toga ova je priredba i ove godine uvrštena u program Fiumare, Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije, kao predprogram.


Pravo sudjelovanja imali su predškolci, učenici osnovnih i srednjih škola, a likovni susreti bili su natjecateljskog karaktera. Nagrade su dodijeljene u kategorijama predškolski uzrast, učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola, od 5. do 8. razreda osnovnih škola i srednjoškolski uzrast, jer predškolaca ove godine nije bilo prijavljenih.


Pozivu se odazvalo 63-oje djece iz 22 riječke osnovne škole, a organizatore posebno veseli sudjelovanje djece polaznika četiri škole iz riječkog prstena – Čavle, Sv. Matej Viškovo, Hreljin i Kraljevica. Susretima se pridružilo i 17-ero učenika srednjih škola. Mladi autori slikali su na otvorenim prostorima mjesnog odbora, u Kazališnom parku, ispred zgrade Kazališta, na tržnici, uz Mrtvi kanal, a gotovi radovi izloženi su u Jedrarskoj i Bačvarskoj ulici.




Ocjenjivački sud, kojeg su činile riječke profesorice Ania Škrobonja, Zlata Tomljenović i Sanja Marušić-Vukasović, ove su godine imale vrlo težak posao, zbog velikog broja prekrasnih radova te su tadi toga dodijeljene i četiri posebne motivacijske nagrade.


snimio Vedran Karuza


snimio Vedran Karuza



U kategoriji od 1. do 4. razreda osnovne škole 1. mjesto pripalo je Niki Kosović, a drugo mjesto Karli Starčević, a u kategoriji od 5. do 8. razreda osnovne škole prva je Elena Matić, druga Ivona Martinčić, treća Petra Vičić, dok je posebna nagrada žirija pripala Luki Radmiloviću. U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojila je Nathalie Cunjak, a drugo mjesto Ema Cvetković, dok su posebne nagrade pripale Eni Pražić, Loreni Milković i Hani Hirnig.


Vijeće MO Luka zahvaljuje svim sudionicima, a posebno Lauri Herceg i Tei Paškov-Vukojević na dugogodišnjoj suradnji, otkrivanju i njegovanju talenata te razvoju mladih darovitih slikara, za koje se organizatori nadaju da će u budućnosti ostaviti svoj pečat gradu.