Prvi put izlaze na EU izbore

Parlamentarna stranka SNAGA: Borba protiv banaka i za smanjenje kamatnih stopa

Damir Cupać

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Parlamentarna stranka SNAGA – Stranka narodnog i građanskog aktivizma prvi put izlazi na europske izbore, a u Rijeci je predstavila listu i program za koji će se zalagati i koji stavlja težište na probleme građana kada je riječ o bankarstvu, zdravstvu i obrazovanju.


– Građani su pokazali zanimanje za naš program jer se mi želimo baviti s njihovim svakodnevnim problemima koji previše ne zanimaju političke elite. Mi smo dokazali da imamo kredibilitet sa svim onim što smo radili kada je riječ o kreditima u francima. Naš cilj je i dalje zaštita građana kao potrošača jer smo i dalje aktivisti koji poduzimaju konkretne akcije. Na listi je većina onih koji su članovi Udruge Franak. Za razliku od velikih stranaka nemamo velik novac niti vojsku logistike, ali građani znaju prepoznati tko je spreman pomoći im u rješavanju njihovih životnih problema.


Naši su ciljevi i dalje obeštećenje dužnika oštećenih u konverziji CHF kredita uslijed primijenjenih nezakonitih kamata i kamatnih marži iz istovrsnih euro kredita, zakonsko nedvojbeno utvrđivanje zastare za potraživanja utemeljena na presudama u kolektivnim sudskim sporovima, zakonsko sprječavanje ovrha nekretnina u veličini nužnoga stambenog prostora te zakonski moratorij na nekretnine u razdoblju dvije godine od dana uvjeta za ovrhu, otklanjanje bankarskih prijetnji arbitražnim i sudskim postupcima zbog provedene konverzije CHF kredita, smanjivanje kamatnih stopa na EU-prosjek, izjavila je članica glavnog odbora SNAG-e Katarina Turković Gulin.