Potpisan sporazum u Rijeci

Pametno i Unija Kvarnera zajednički idu na izbore za Europski parlament

Alenka Juričić Bukarica

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Kompletna lista za EU izbore će biti objavljena sutra u Zagrebu, a poznato je kako će se na njoj naći dva kandidata iz Unije Kvarnera - Majda Manjgotić Paravić i Đanino Sučić



RIJEKA Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno, i Davor Willheim, predsjednik Unije Kvarnera, potpisali su danas u Rijeci sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Europski parlament. Kompletna lista za EU izbore će biti objavljena sutra u Zagrebu, a poznato je kako će se na njoj naći dva kandidata iz Unije Kvarnera – Majda Manjgotić Paravić i Đanino Sučić.


 Govoreći o tome kako su se odlučili na suradnju na Europarlamentarnim izborima, Willheim je kazao kako dvije stranke dijele vrlo slične političke svjetonazore. A cilj kvarnerskih predstavnika je jačanje regija unutar EU.


– Naša je ideja jačanje regija unutar Europske unije jer bi jače i veće regije donijele promijene i dale više prilika manjim sredinama za povlačenjem EU sredstava, kazao je predsjednik Unije Kvarnera podsjetivši kako se radi o  jednoj od najmlađih, ako ne i najmlađoj stranci u regiji.




 Puljak je u ime stranke Pametno pak, istakla, kako se ova lista zalaže za ujedinjenu, snažnu, demokratsku, poduzetnički i održivu Europu u kojoj Hrvatsku vide kao ravnopravnu članicu. 


– A Uniju Kvarnera smo prepoznali kao partnera koji se također zalaže za decentraliziranu Europu jakih regija, kazala je Puljak te navela kako su Dario Carev i Renata Sokol, koji su također nazočili potpisivanju sporazuma, jedni od kandidata stranke Pametno na EU izborima.