Tri dana užitka

PRESTIŽNI TURNIR Danas počinje Boće Open Klana

Filip Kušter

Željka Šarčević Grgić i Franko Karlović / Snimio Sergej Drechsler

Željka Šarčević Grgić i Franko Karlović / Snimio Sergej Drechsler

Ova manifestacija kroz više od dva desetljeća postojanja postala je sinonim za općinu Klana, ali isto tako ona znači više od samog boćanja i sporta



KLANA Danas u Klani počinje 23. izdanje tradicionalnog internacionalnog turnira boćarskih parova Boće Open – Klana 2018 koji organizira boćarski klub Sv. Rok – Klana pod pokroviteljstvom Općine Klana i Primorsko-goranske županije. Ovaj jedinstveni i prestižni turnir ove regije u svom trodnevnom trajanju nudi isto toliko kategorija.


Prva, koja će se odigrati danas, odnosi se na mlade do 18 godine i naziva se Propagandni turnir mladih parova te se ta kategorija ove godine održava u devetom izdanju. U subotu, koja predstavlja glavni dan, počinje Internacionalni turnir boćarskih parova, dok je u nedjelju na redu 11. izdanje Internacionalnog turnira ženskih parova.


Franko Karlović, jedan od začetnika i glavnih organizatora turnira, posebno je ponosan da turnir od 1996. godine čini nezaobilazno mjesto za mnoge igrače i posjetitelje što uvelike doprinosi stavljanju Klane na turističku i boćarsku mapu svijeta. U organizaciji je angažiran veliki broj ljudi, u stalnoj su suradnji sa Svjetskom boćarskom organizacijom, a uz samo boćanje, za turnir je bitna komponenta zajedničkog druženja svih prisutnih.




– Ove godine bilježi se trideset do četrdeset posto više prijava nego prošlih godina od strane talijanskih igrača – rekao je Karlović te nadodao kako se svi koji jednom posjete ovaj turnir, vrlo rado vraćaju.


U pamćenju organizatora posebno je ostala 1999. godina kada su zaprimili 127 prijava, što je do današnjeg dana ostao rekord. Ova manifestacija kroz više od dva desetljeća postojanja postala je sinonim za općinu Klana, ali isto tako ona znači više od samog boćanja i sporta.


Organizatori očekuju dozu kompetitivnosti, dobre igre i druženja, a podrška igračima itekako će biti potrebna pa se svi zainteresirani pozivaju na jedinstveni doživljaj u Klani koji od ove godine krasi i dodatno četverostazno boćalište, što ujedno osigurava sve potrebne preduvjete da turnir prođe u što boljem ambijentu.