Potresi

PODRHTAVANJE TLA U samo sat i pol Rijeku sinoć zatresla tri uzastopna potresa, nema dojava o štetama

P. N.

U 21 sat i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Rijeke (Kostrena). Magnituda potresa iznosila je 2.2 prema Richteru. U 22 sata i 11 minuta zabilježen je nešto jači potres



Na području Rijeke u nedjelju navečer osjetila su se čak tri uzastopna potresa.


Prvi se dogodio točno u 21,57 sati s epicentrom pet kilometara od grada, a prema automatskim informacijama slovenskog servisa Arsobio je magnitude 1,7. Dogodio se točno u 21,57 sati.


Samo petnaest minuta kasnije došlo je do novog podrhtavanja tla. Brojni građani Rijeke javljaju kako se potres osjetio na širem području grada. Prema riječima onih koji su ga osjetili, drugi je potres bio nešto jači od prvog.




Treći se potres dogodio u 23,28 sati.


Seizmološka služba Hrvatske potvrdila je sva tri podrhtavanja tla.


– Večeras, 12. studenoga 2017. godine u 21 sat i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Rijeke (Kostrena). Magnituda potresa iznosila je 2.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.


U 22 sata i 11 minuta zabilježen je nešto jači potres, također s epicentrom kod Rijeke (Grobnik). Magnituda potresa iznosila je 2.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potresi su se osjetili na riječkom području, izvijestila je Seizmološka služba Hrvatske.


Malo više od sat vremena kasnije osjetio se još jedan. Taj je bio najslabiji.


– Magnituda potresa iznosila je 1.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na riječkom području, javila je Seizmološka služba Hrvatske.


Dojava o eventualnim štetama nema.