Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Javna polemika

PGS: Akcija mladih zaboravlja da je tu zbog građana

Foto: S: DRECHSLER
Foto: S: DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2018. u 14:11 2018-04-20T14:11:00+02:00

Nikola Ivaniš naglasio je da PGS nije Nikola Ivaniš, a dodao je da ga usporedba s Lukom Modrićem ne ljuti budući da mu je nogomet strast.

Gradska vijećnica PGS-a Ana Trošelj poručila je Akciji mladih da nisu shvatili poruku koja im je upućena i da se članovi AM-a i dalje prepucavaju oko Obersnela, Ivaniša, a zaboravljaju da su svi tu zbog građana.

– Naši razlozi za ulazak u koaliciju sa SDP-om i ostalim strankama su svjetonazorski. I nije nam krivo da smo to napravili. Dapaće. Upravo kaos u Gradskom vijeću potvrđuje da smo dobro odlučili. Sramili bi se da smo u istom političkom bloku sa strankama koje su nekada oporba, a nekada vlast, poručila je Trošelj.

Politički tajnik PGS-a Franjo Butorac uvjeren je da takozvani Srednji blok ne zna što je kohabitacija pa im ostaje pljuvanje. Akcija mladih je stranka u čijem je vrhu čovjek koji laže, a za što postoje svjedoci, izjavio je Butorac, a na pitanje o kome je riječ, odgovorio je: »Bojan Kurelić«. Butorac se osvrnuo i na tvrdnje Andreja Briščika da Obersnel provodi političko nasilje.

– Za Obersnela je pet puta više građana glasovalo nego za mladog indijanca Briščika koji ne shvaća da politika kako je on shvaća ne prolazi. Briščik neće u politici ostati 20 godina koliko je Obersnel na čelu Grada Rijeke, uvjeren je Butorac.

Nikola Ivaniš naglasio je da PGS nije Nikola Ivaniš, a dodao je da ga usporedba s Lukom Modrićem ne ljuti budući da mu je nogomet strast.

– Za suradnju sa SDP-om odlučili smo se zbog svjetonazorskih razloga kako bi omogućili stvaranje lijevo liberalne koalicije koja je neophodna u ovoj zemlji koja neće imati središnju proslavu Dana Europe, odnosno Dana pobjede nad fašizmom. Ljudi bez društvenog značaja marširaju u crnim košuljama i nastoje revizionizmom vratiti kotač povijesti.

I onda stranke kojima birači nisu dali za to povjerenju uredno sve dogovaraju s HDZ-om u Gradskom vijeću. Napadom na mene zamagljuju činjenicu da njihovi vijećnici ne rade u skladu s povjerenjem birača. Govorit o Rijeci kao o mjestu lošeg življenja je sramotno, uvjeren je Ivaniš.
Ratko Grdaković iz kostrenskog PGS-a zaključio je da daje potpunu podršku načelniku Općine Kostrena.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.