Izolirani slučaj

Organizatori Ljeta na Gradini o neugodnostima koje je Zijah Sokolović doživio od redara: Došlo je do nesporazuma

P. N.

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Prilikom dolaska obitelji g. Sokolovića zaštitar je obavljao svoju dužnost i obavijestio organizatore, koji su se u tom trenutku nalazili u prostoru Trsatske gradine, o njihovom preuranjenom dolasku. Organizatori su odmah reagirali i obitelj g. Sokolovića uvedena je i otpraćena do svojih unaprijed rezerviranih mjesta



Nakon što smo jučer objavili kako je poznati glumac Zijah Sokolović s obitelji imao neugodnosti s redarima na Trsatskoj gradini uoči svoje predstave stiglo je i reagiranje od strane organizatora Ljeta na Gradini koje prenosimo u cijelosti:


”Kao organizatorima Ljeta na Gradini žao nam je što je došlo do nesporazuma u kojem su renomirani glumac Zijah Sokolović i njegova obitelj imali neugodnost prilikom ulaska u prostor Trsatske gradine.


Naime, prilikom organizacije programa praksa je zatvaranja ulaznih vrata zbog nesmetanih priprema za vrijeme kojih je onemogućen ulaz posjetiteljima. Kako je fluktuacija posjetitelja na Gradini iznimno velika česti su pokušaji ulaska za vrijeme trajanja priprema pa ulaz sudionika i posjetitelja kontrolira djelatnik profesionalne zaštitarske službe.




Prilikom dolaska obitelji g. Sokolovića zaštitar je obavljao svoju dužnost i obavijestio organizatore, koji su se u tom trenutku nalazili u prostoru Trsatske gradine, o njihovom preuranjenom dolasku. Organizatori su odmah reagirali i obitelj g. Sokolovića uvedena je i otpraćena do svojih unaprijed rezerviranih mjesta.


Koliko cijenimo glumca možda najbolje govori činjenica da je ovo njegov treći angažman u proteklih 5 godina koliko smo organizatori Ljeta na Gradini, a upravo u tih 5 godina održana su ukupno 92 programa na kojima je nastupilo čak 914 izvođača i ovo je prvi takav slučaj, tako da se ne može govoriti o praksi već isključivo o izoliranom slučaju”, navodi Vedran Babić u ime organizatora Ljeta na Gradini.