Zatvorene prometnice, porušena stabla...

Oprez, jača orkanska bura! DHMZ objavio crveni alarm za riječku regiju, udari vjetra i do 185 km/h!

P. N.

Bura nosila kontejnere na Kampusu na Trsatu / Foto M.GRACIN

Bura nosila kontejnere na Kampusu na Trsatu / Foto M.GRACIN

Riječki Centar za obavješćivanje zaprimio je dojave o više porušenih stabala i grana na prometnicama širom Primorsko-goranske županije, a snažan vjetar u Rijeci je na ceste pogurao i velik broj kontejnera za smeće



RIJEKA  Državni hidrometeorološki zavod objavio je danas crveni alarm za riječku regiju zbog jačine vjetra. Bura s olujnim i orkanskim udarima osobito jača u večernjim satima. Udari vjetra očekuju se i do 185 km/h!


Prema informacijama HAK-a, zbog orkanskog vjetra, za sve skupine vozila, zatvoreni su: dionica autoceste A6 Rijeka – Zagreb  između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine vozila je Starom cestom kroz Gorski kotar – DC3 na kojoj se stvaraju gužve); dionica Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene; Krčki i Paški most; dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca – DC50 i DC27); državne ceste Maslenica – Zaton Obrovački (DC54) i Dobroselo – Mazin – DC1 (DC218).


Riječki Centar za obavješćivanje zaprimio je dojave o više porušenih stabala i grana na prometnicama širom Primorsko-goranske županije, a snažan vjetar u Rijeci je na ceste pogurao i velik broj kontejnera za smeće.




Prema prognozi vremena i u petak će biti vjetrovito. Na sjevernom Jadranu bit će pretežno i djelomice sunčano, puhat će jaka, na sjevernom dijelu mjestimice i olujna bura, a podno Velebita s orkanskim udarima. Krajem dana vjetar će biti u postupnom slabljenju.


Na Jadranu DHMZ u petak prognozira temperature od 3 do 12 stupnjeva Celzija, dok će na kopnu biti bitno niže. U gorju je moguć i snijeg.


Foto DHMZ


Foto DHMZ