Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Pet friendly

Onome tko udomi psa, općina Jelenje će prvih godinu dana kupovati hranu

Onome tko udomi psa, općina Jelenje će prvih godinu dana kupovati hranu
Onome tko udomi psa, općina Jelenje će prvih godinu dana kupovati hranu
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2019. u 10:53 2019-01-23T10:53:33+01:00

JELENJE Početkom godine na snagu je stupila odluka za sve ljubitelje životinja, a naročito one koji žele udomiti pse iz azila – odluka o poticanju udomljavanja pasa u vlasništvu Općine Jelenje, kojom se utvrđuju mjerila, načini i postupak udomljavanja pasa u općinskom vlasništvu, a koji se nalaze u skloništu za nezbrinute životinje Lič, uvjeti financiranja hrane te jednog redovitog osnovnog cijepljenja opisanih pasa.

Time je Općina Jelenje krenula s poticanjem udomljavanja pasa. Općina, tako, odnedavno financira redovito osnovno cijepljenje udomljenog psa kod ovlaštenog Veterinarsko-trgovačkog obrta Pavešić iz Krasice, s kojim Općina Jelenje ima sklopljen ugovor. Općina snosi trošak, odnosno financira hranu za udomljenog psa u trajanju od dvanaest mjeseci od dana udomljavanja, u vrijednosti od 200 kuna mjesečno.

– Naše namjere su da postanemo istinska »pet friendly« destinacija te da ljubiteljima životinja omogućimo dostojne uvjete i svakako olakšamo funkcioniranje u našoj zajednici, sukladno našim mogućnostima. Ovo je tek prva mjera, a u skoroj budućnosti, na atraktivnim lokacijama postavit ćemo i park za pse, kante za pseće otpatke te opremu u kojoj se drže vrećice za pseći izmet – kazao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja prilikom potpisivanja ugovora s dobavljačem hrane za pse. Dobavljač hrane za udomljene pse je Adalia d.o.o.

Prema postupku udomljavanja, udomitelj će prilikom udomljavanja psa s azilom sklopiti ugovor o udomljavanju. Nakon sklopljenog ugovora, udomitelj će dostaviti primjerak Općini Jelenje te će mu se, po dostavi ugovora, izdati potvrda o pravu na financiranje hrane za udomljenog psa i cijepljenje te ukupno trinaest kupona, odnosno dvanaest za preuzimanje hrane od dobavljača i jedan za sljedeće redovno osnovno cijepljenje psa kod ovlaštenog veterinara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.