Sportiraj se

Održana Tower biciklijada: Prihod od prodaje majica namijenjen Dječjoj bolnici

Iva Zelenika

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin



RIJEKA Na krovu Tower Centra Rijeka jučer je održana druga Tower biciklijada, u sklopu programa »Sportiraj se« koji se ovaj vikend održavao u Tower Centru.


Biciklijada je bila podijeljena u četiri kategorije: dječja biciklijada 6-10 godina, dječja biciklijada 11-14 godina, rekreativna obiteljska biciklijada te hyper Tower biciklijada. Utrka je imala humanitarni karakter. Naime, sav prihod od prodaje majica koje su koštale simboličnih 20 kuna donira se Dječjoj bolnici Kantrida.



Dječja 6-10 godina: 1. Leon Lukić, 2. Erik Vorkapić, 3. Luka Lenac; Dječja 11-14 godina: 1. Tia Kinkela, 2. Karlo Knežević, 3. Korina Matak.Obiteljska rekreativna biciklijada: 1. Tomislav Štefanić, 2. Goran Kovačević, 3. Nenad Perušić.Hyper biciklijada: 1. Mateo Franković, Danijel Malić, 3. Danijel Agapito.




– Izuzetno je bitno da se sport približi djetetu i smatram da smo mi sa svojim programima pokazali da je Tower Centar više od shopping centra, istaknula je Anja Karuza iz marketinga ove manifestacije.


Najmlađa natjecateljica bila je u Noemi Margan. Sa svega dvije i pol godine i pomoćnim kotačićima startala je u svoju prvu biciklističku utrku.– Mala Noemi je prvi put sjela na bicikl pred mjesec i pol, a danas se već natječe, ponosni su roditelji Andrea i Dario. U pratnji mame došla je i 11-godišnja osnovnoškolka Korina Matak. – Mama mi je predložila sudjelovanje a, ja sam odmah pristala. Konkurencije se ne bojim a, tu sam da pobijedim. Želim osvojiti prvo mjesto, rekla je za naš list.