Najmlađi Riječani kod gradonačelnika

Obersnel primio rekordnih 169 imenjaka sv. Vida

Siniša Pucić

Sva djeca rođena od prošlogodišnjeg blagdana dobili su srebrnjake s likom sv. Vida



RIJEKA U okviru programa obilježavanja Dana sv. Vida, Grad Rijeka organizirao je danas već tradicionalno primanje za djecu s imenom zaštitnika grada Rijeke, svetog Vida.


Riječke mame i tate iz godine u godinu sve češće svojoj djeci dodjeljuju ime Vid, Vida, Vito ili Vita, koje nosi rekordnih 169 malih Riječana do dvanaest godina starosti.


U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku primio ih je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i mališane darivao srebrnjacima s likom gradskog zaštitnika.  

 – Izuzetno mi je drago što nas na ovim tradicionalnim okupljanjima iz godine u godinu ima sve više i što toliko puno naših malih sugrađana nosi ime zaštitnika grada koji je bio jedan hrabar mladić, kazao je Obersnel, obraćajući se svojim najmlađim sugrađanima, među kojima je bilo od tek rođene djece do one školske dobi. Svi rođeni od prošlogodišnje proslave Dana sv. Vida dobili su srebrnjake s likom gradskog zaštitnika, a to su Vito Berić kao najmlađa troipolmjesečna beba, Vito Matijević, Vita Tamarut, Vita Vlaić, Vita Vudrag, Vito Lazić, Vita Burić, Vita Jovančević i Vito Sobotinčić. Svi ostali Vidići primili su prigodan poklon od gradonačelnika na njemu, kako je rekao, najdražem prijemu u godini.




Mali imenjaci i njihovi roditelji mogli su uživati u predstavi »Ježeva kućica« ansambla Gradskog kazališta lutaka Rijeka.