Očekuju se zastoji

OPREZ! Sutra počinje rekonstrukcija Krešimirove, koja će trajati godinu dana

Marinko Glavan

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Radovi će biti izvođeni na način da će u svakom trenutku dva od četiri prometna traka biti u funkciji, kako ne bi dolazilo do potpunog prekida prometa ovom izuzetno prometnom gradskom ulicom



RIJEKA  Prvi radovi na rekonstrukciji Krešimirove ulice u središtu Rijeke počinju u ponedjeljak, 27. svibnja, te je danas postavljena prometna signalizacija.


Radovi obuhvaćaju potpunu rekonstrukciju kolnika na sva četiri prometna traka, na potezu od Žabice do Mlake, uz izgradnju novog kanalizacijskog kolektora, vodovodne mreže, sustava odvodnje te druge prateće infrastrukture, a potrajat će punih godinu dana, pri čemu se očekuju povremene gužve i zastoji, zbog čega iz KD-a ViK i Hrvatskih cesta vozače pozivaju na strpljenje i korištenje obilaznih prometnih pravaca, ukoliko je to moguće.


– S izvođačima smo razgovarali i dogovorili da, ukoliko to bude moguće, nakon što se obave prvi probni iskopi, krenu s radovima prvo na dionici od Žabice, odnosno željezničkog podvožnjaka, prema Brajdi i Željezničkom kolodvoru, kako bi taj dio u najužem centru grada bio završen do početka iduće godine, kada Rijeka preuzima titulu Europske prijestolnice kulture – rekao je direktor KD-a Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini u četvrtak.




Radovi će, potvrdio je Marochini, biti izvođeni na način da će u svakom trenutku dva od četiri prometna traka biti u funkciji, kako ne bi dolazilo do potpunog prekida prometa ovom izuzetno prometnom gradskom ulicom.


Krešimirova ulica, signalizacija, snimio Ivica TOMIĆ


Krešimirova ulica, signalizacija, snimio Ivica TOMIĆ