Skupština komunalnog društva

ODLUKA Nakon javnog natječaja s četiri prijave: Alberto Kontuš novi direktor Autotroleja

Marinko Glavan

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Pred Kontušem je, odmah na početku četverogodišnjeg mandata, već do konca ove godine, izazov da dovrši posao nabavke čak 54 nova autobusa, sufinancirana iz EU fondova



RIJEKA Alberto Kontuš novi je direktor Autotroleja, odlučila je Skupština tog komunalnog društva, nakon provedenog javnog natječaja. Na natječaj su stigle ukupno četiri prijave, a njegova je ocijenjena najboljom te mu je povjeren četverogodišnji mandat na čelu Autotroleja.


Kontuš je diplomirani ekonomist, sa završenim poslijediplomskim studijem menadžmenta u Italiji. Trenutno je zaposlen u KBC-u Rijeka, na mjestu šefa odjela u službi za fakturiranje i komercijalu, a osam je godina bio pomoćnik ravnatelja KBC-a za financijsko poslovanje. Kako sam kaže, cijelu karijeru bavi se računovodstvenim, financijskim i komercijalnim poslovima.


Nestranački čovjek


– Kroz karijeru sam radio na različitim radnim mjestima u tom sektoru, od šefa računovodstva do člana uprave. Što se konkretnih planova za Autotrolej tiče, smatram da je o tome prerano govoriti. O tome ću više kada detaljno snimim situaciju i obavim razgovore sa svim nadležnim osobama – kratko nam je kazao Kontuš, dodajući kako mu je motiv za javljanje na natječaj za direktora Autotroleja bio novi poslovni izazov nakon što je, kako je kazao, završio svoju misiju u KBC-u.


Kontuš je Riječanin, rođen 1965. godine, a na pitanje je li član neke političke stranke, odgovara da nije, niti je ikad bio. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji u skupštini Autotroleja praktički sam može donositi odluke, budući da je Grad Rijeka većinski vlasnik s gotovo 83 posto glasova, ističe kako je novoizabrani direktor iskusan rukovodilac.

– Vjerujem da će svojim znanjem i iskustvom pridonijeti daljnjem razvoju Autotroleja, pred kojim su i veliki projekti nabavke čak 54 nova autobusa, sufinanciranih iz EU fondova. Jasno, mjesta za napredak u radu svake tvrtke, pa tako i Autotroleja, ima uvijek, i nadam se da će gospodin Kontuš pronaći način da taj napredak i ostvari. Naravno, pred njim nije lak zadatak jer Autotrolej je velik i zahtjevan sustav koji radnim danom ostvaruje čak 2.476 polazaka autobusa koji pak dnevno prolaze tisuće kilometara, i nije uvijek jednostavno uskladiti realne mogućnosti sa željama korisnika. No, vjerujem da to gospodin Kontuš može te da će, uz pomoć suradnika u Autotroleju, dobro obavljati posao direktora – kazao je Obersnel.


Rajčićeva ostavka


Novi direktor Autotroleja na tu će dužnost najvjerojatnije stupiti krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca. Zamijenit će dosadašnjeg direktora Marina Rajčića koji je na polovici mandata, prilično neočekivano, prošlog mjeseca podnio ostavku, objašnjavajući je obiteljskim razlozima. Rajčićeva ostavka stigla je u pomalo nezgodnom trenutku, kada se finaliziraju poslovi oko nabavke više od pedeset novih autobusa i minibuseva, što je sigurno najveći razvojni projekt u povijesti gradske prijevozničke tvrtke, a započet je nakon što je Rajčić preuzeo mjesto direktora od svog prethodnika Željka Smojvera koji je prije dvije godine prešao u Rijeka plus i Poslovne sustave.


Pred Kontušem je tako odmah na početku mandata, već do konca ove godine, izazov da dovrši posao nabavke novih vozila, kroz dva natječaja kojima će veći dio cijene nabavke 52 autobusa i minibusa subvencionirati Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, a dio će biti sufinanciran kroz projekt »Jačanje sustava javnog prijevoza«, u sklopu strateškog cilja Urbane aglomeracije. Ministarstvo će u cijelosti financirati nabavku 16 solo i četiri zglobna autobusa, pogonjenih diesel motorima, dok će još deset minubuseva, sedam zgobnih autobusa te 15 solo buseva, ukupno vrijednih oko 55 milijuna kuna, biti sufinancirano s 85 posto ukupnog iznosa, a preostalih 15 posto bit će osigurano iz vlastitih sredstava Autotroleja.