MARTI retail park

Novi trgovački centar u Rijeci otvara vrata za 15-ak dana. Evo što će nuditi

Biljana Savić

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Ranije otvaranje mogao bi odraditi jedino trgovački lanac Spar, koji se u najvećoj dvoetažnoj hali s marketom proteže na površini od 2.000 četvornih metara i koji je odradio zaseban tehnički pregled



RIJEKA – Pred završetkom je rekonstrukcija triju zgrada kompleksa nekadašnjeg Elektromaterijala na Martinkovcu i točno prema najavama investitora – AMEC Rijekatekstila od prije 6 mjeseci, novi MARTI retail park, kako je dobio ime, kupcima će otvoriti vrata u drugoj polovini ovog mjeseca, preciznije 22. kolovoza.


Tri zgrade


– Očekuje se da bi ranije otvaranje, prije zajedničkog otvaranja cijelog Parka, mogao odraditi jedino trgovački lanac s prehranom,dakle Spar, koji se u najvećoj dvoetažnoj hali s marketom proteže na 2 tisuće četvornih metara i koji je odradio zaseban tehnički pregled, dok bi ostali zakupci išli na zajedničko otvaranje svih prostora, 22. kolovoza, kaže nam direktor AMEC Rijekatekstila Dragan Rukavina i dodaje da je MARTI retail park koncipiran na način da su oko središnjeg vanjskog prostora, koji je ujedno i parkiralište, obnovljene tri trgovačke zgrade, od kojih najveća, dvoetažna ima i natkriveni prostor za parkiranje, liftove i pokretne stepenice, a dvoetažna zgrada dočekat će kupce s trgovačkim, ugostiteljskim i drugim sadržajima.


Uz već spomenuti market prehrane, tu su i kafe bar s otvorenom i dijelom natkrivenom vanjskom terasom te panoramskim pogledom na cijeli Kvarner, mjenjačnica, optika, ljekarna, drogerija, nekoliko trgovina odjećom, trgovina elektroničkih uređaja i bijele tehnike te poslovnica FINA-e.




U drugom po veličini jednoetažnom objektu kupce će dočekati još jedan kafe bar s natkrivenom terasom i s prostorom za igru djece, kao i trgovine s kućnim potrepštinama, sportski dućan, trgovina obućom te trgovina odjećom. Treći objekt, kaže Rukavina, nudit će sve za kućne ljubimce, a krajem godine i prostor za igre na sreću – kockarnicu.


– S obzirom na to da je postojala nužnost rekonstrukcije unutar postojećih gabarita, što je uvijek složeno i neizvjesno, iznimno zahtjevni radovi svih struka započeli su početkom siječnja ove godine, a MARTI retail park je zahvaljujući dobroj pripremi i kvalitetnim izvođačima završen u iznimno kratkom vremenu od sedam i pol mjeseci, točno prema planu radova i najavama nas investitora i trenutačno smo u postupku završavanja složenih tehničkih pregleda te ishodovanja potrebnih dozvola za otvaranje, kaže Rukavina.


Prilagođen kupcu


On ocjenjuje da je MARTI retail park dimenzijama manji od klasičnih šoping centara poput Tower Centra ili ZTC-a, ali da je sadržajima, veličinom i lokacijom u potpunosti prilagođen potrebama kupaca ovog dijela grada, kojima bi uz ostale posjetitelje uskoro mogao biti omiljeno odredište i mjesto okupljanja.


– Unatoč limitima koje rekonstrukcija unutar postojećih gabarita nužno nosi – vrlo zanimljivo, iznimno svježe i moderno arhitektonsko rješenje potpisuje domaći studio Dražul Glušica arhitekti d.o.o., kaže Rukavina.


Provjereni brendovi


Sva tri objekta konceptualno čine cjelinu MARTI retail parka, s vrlo raznolikim sadržajima i zanimljivim sastavom zakupaca, od kojih se neki prvi put pojavljuju u Rijeci, no svi su provjereni svjetski brendovi. Kupce će dočekati Spar, DM, Pepco, Tedi, Sport Vision, Sinsay, CCC, Mana moda, Amadeus, KIK, Sancta Domenica, FINA, Očna optika Optimed, Farmacia Bio Sport, Pet Centar i EXC.