Gosti iz Njemačke

Njemački umirovljenici – zdravo: Čekaju ih Opatija, Senj i Rovinj

Mirjana Grce

Gosti iz Njemačke u Rijeci ostaju do 2. srpnja  / snimio M. GRACIN

Gosti iz Njemačke u Rijeci ostaju do 2. srpnja / snimio M. GRACIN

Službena suradnja gradova Rijeke i Neussa traje već 27 godina, prisjetili su se domaćini i gosti, i donijela je međusobno povjerenje i razmjenu iskustava, posebno na socijalnom planu. 



Dr. Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke i Jadran Mandekić, voditelj projekta Rijeka – zdravi grad jučer su u Salonu Grada Rijeke upriličili prijem za goste iz Rijeci prijateljskog njemačkoga grada Neussa. Riječ je o tradicionalnom susretu na kojem su bili i Aldo Soldatich, predsjednik Udruge umirovljenika grada Rijeke te časne sestre iz Družbe sestara Presvetog Srca Isusova koje su davnih godina povezale Rijeku i Neuss i to svojim radom u domovima za starije i bolesne osobe tom gradu. Svi su oni gostima izrazili srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u Rijeci, dok ih je dr. Mušković upoznala i s nekim riječkim posebnostima. Skupina starijih građana Neussa i predstavnici Grada Neussa – Karin Kilb, predstavnica Gradskog vijeća zadužena za pitanja i programe za seniore te Imke Kronhof, zadužena za programe za seniore u Odjelu gradske uprave za socijalnu skrb – u Rijeci ostaje do 2. srpnja. Već su posjetili Vrbnik, a također će upoznati Opatijsku rivijeru, Senj i Rovinj.


Službena suradnja gradova Rijeke i Neussa traje već 27 godina, prisjetili su se domaćini i gosti, i donijela je međusobno povjerenje i razmjenu iskustava, posebno na socijalnom planu. Isto tako, podsjetili su da veze ovih gradova postoje već pola stoljeća zahvaljujući sestrama Družbe Presvetog Srca Isusova. Na susretu su bile dvije sestre i iznijele svoja lijepa sjećanja na Neuss i njegove građane – s. Zvonimira Marojević koja je cijeli radni vijek odradila u Njemačkoj, od toga 27 godina u Neussu vodeći tamošnji gradski Dom Presvetog Srca Isusova te s. Bernardina Maslać koja je većinu radnog vijeka također radila u Njemačkoj.