Sport Crime

Nastavak snimanja krimi serije u Rijeci: Ovog vikenda se snima na mnogim atraktivnim lokacijama

P. N.

FOTO/Petar Kürschner

FOTO/Petar Kürschner

Serijalu prethodi televizijski film "The Legacy Run". 



Ovog se vikenda u Rijeci i na Kvarneru nastavlja snimanje hit serije “Sport Crime” švicarske producentske kuće BLULLOW SA. 


TV serija “Sport Crime” ima u vidu brojne kvarnerske lokacije, a druga epizoda serije „Rijeka –Ghostland“ u cijelosti će biti snimljena na Kvarneru. Snimanje epizode započelo je u srpnju kada se snimalo se u centru Rijeke, na Kantridi, u Opatiji i Plominu, a nastavit će se ovog vikenda, 31. studenog i 1. prosinca snimanjem na Terminalu, Kantridi, Voloskom te Preluku.


Brojni vizuali Rijeke i okolice pojavit će se u prvoj sportskoj istraživačkoj seriji Sport Crime švicarske producentske kuće BLULLOW SA. TV serija Sport Crime jedinstveni je spojkriminalističkog žanra i sportske akcije, a serijalu prethodi televizijski film The Legacy Run, čije su scene snimane u veljači 2016. godine na području Rijeke, Voloska i Opatije. Projekt su pokrenuli bivši sportaši Daniela Scalia i Luca Tramontin koji su ujedno scenaristi i glavni glumci u seriji. Scalia i Tramontin u serijalu tumačešarmantnu i racionalnu sportsku novinarku Dani i humorističnog te akciji sklonog bivšeg ragbijaša Dabsa koji utemeljuju agenciju Seams Agency radi zaštite temeljnih vrijednosti sporta.

FOTO/Petar Kürschner


FOTO/Petar Kürschner





Producenti naglašavaju kako će ovaj sportski serijal biti prepun akcije, opasnosti, rock glazbe, psihologije i humora. U svakoj će se epizodi rješavati po jedan zamršeni slučaj kriminala vezan uz sport i sportaše.


FOTO/Petar Kürschner


FOTO/Petar Kürschner



Radnja epizode vrti se oko profesionalnog talijanskog sportaša hrvatskih korijena koji se nalazi na rehabilitaciji nakon nesreće. Veteran talijanskog ragbija i jedan od pokretača cijelog projekta Luca Tramontin ne krije svoje oduševljenje Rijekom koju redovito posjećuje od djetinjstva.


Ne čudi stoga da je upravo područje Kvarnera odabrano kao lokacija snimanja serije čija je radnja uvelike inspirirana događajima s kojima su se autori susreli u tridesetogodišnjem radu u raznim sportskim okruženjima.