Kraljevica

Nada Turina Đurić se nakon 10 mjeseci vratila u vijećničke klupe

Biljana Savić



KRALJEVICA Dobrodošla Nado, drago mi je da ste opet s nama – pozdravio je na početku sjednice saborsku zastupnicu, bivšu gradonačelnicu, a sada vijećnicu Nadu Turina Đurić, koja se nakon desetomjesečnog bolovanja vratila i u saborske klupe, gradonačelnik Dalibor Čandrlić. Na aktualnom satu njeno je pitanje o licitaciji za prodaju stare bolnice donijelo i informaciju koju je prezentirao Čandrlić. Staru bolnicu na dražbi je kupila tvrtka Mikuš Pag d.o.o., ista koja je kupila i Hotel Jadran u Bakru.


– Neću prejudicirati, ali nisam zadovoljan s obzirom na to kako se ova tvrtka do sada ponašala prema svom vlasništvu – kazao je Čandrlić, a Turina Đurić komentirala da se grad trebao bolje zauzeti oko prodaje ex bolnice jer da je čula da je bilo i domaćih poduzetnika koji su bili zainteresirani.


Njena stranačka kolegica iz GLAS-a Larisa Juretić postavila je pitanje o Područnoj školi Šmrika, koja zbog nedostatka produženog boravka gubi učenike.




– Još prošle godine sam upozorila da zbog nedostatka produženog boravka djeca iz Šmrike idu u školu u Kraljevicu, prošle godine je u PŠ Šmrika u prvi razred upisana samo jedna učenica, a ove godine ni jedan učenik. Škola će se zatvoriti ako nešto ne poduzmete – kazala je Juretić, na što je Čandrlić kazao da mu je žao što je tako, ali da škola nije u nadležnosti lokalne samouprave i da bi se trebalo obratiti ravnatelju i nadležnom ministarstvu.


– A kad se hvalite energetskom obnovom škole, e onda je škola briga lokalne samouprave – bocnula je Juretić. Na vijećničkom satu Juretić je rekla da Kraljevica nikad nije bila prljavija, upitala je gradonačelnika zašto je to Grad dozvolio, te priložila fotografije smeća.


– A što ste vi, gospođo Juretić, učinila po tom pitanju? Umjesto da ste nazvali nadležne institucije kad ste vidjeli smeće, vi sad donosite fotografije i sakupljate političke bodove, replicirao joj je gradonačelnik i konstatirao da, ako je to jedino što ima za prigovoriti Gradskoj upravio, on vrlo sretan i ponosan.


Iako je oporba bila suzdržana, vijećnici su prihvatili prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za 2018. Turina Đurić rekla je da je u izvješću vidljiva rupa od 12 milijuna kuna.


– To je ogromna rupa koju se neće moći za tri mjeseca realizirati. I ja nemam ništa protiv projekta, ali je očito da sve stoji. Zašto i kako?, pitala je Turina Đurić, a pročelnica Odjela za financije Dragana Karan Popović odgovorila joj je da je stvar u dinamici realizacije projekta Putovima Frankopana. Nakon što je gradonačelnik izvijestio o prvih šest mjeseci, Juretić je pitala koji su njegovi projekti.


– Svaki projekt netko počne, a netko završi, pa tako i gradonačelnik plaća projekt ambulante koji je vaša vlast započela, ogovorio je Čandrlić.