Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Jačanje partnerstva

Na sajmu u Berlinu predstavljena ponuda Kvarnera: Dugogodišnja tradicija zdravstvenog turizma

Jake snage Kvarnera u Berlinu predstavile adute zdravstvenog turizma
Jake snage Kvarnera u Berlinu predstavile adute zdravstvenog turizma
Autor:
Objavljeno: 9. ožujak 2019. u 8:08 2019-03-09T08:08:35+01:00

Kvarner je odredište pogodno za liječenje i rehabilitaciju pacijenata koji pate od bolesti dišnog sustava i srca, a svakako treba istaknuti Thalassotherapiju Opatija

RIJEKA Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, Malaysia Healthcare Travel Councila i Deutscher Medical Wellness Verbanda su na jučerašnjoj konferenciji za novinare na ITB sajmu u Berlinu predstavili međusobnu suradnju, ali i ponudu Kvarnera kao destinacije zdravstvenog turizma.

Predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera dr. Vladimir Mozetič, direktorica Malaysia Healthcare Travel Council-a Sherene Azli i predsjednik Deutscher Medical Wellness Verbanda Lutz Lungwitz istaknuli su da je ovo idealan trenutak za razvijanje partnerskog odnosa u zdravstvenom turizmu koje će još više povezati njemačko, malezijsko i hrvatsko tržište.

Predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera dr. Vladimir Mozetič za govornicom

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera okuplja 29 članica iz područja medicine, turizma te znanosti i obrazovanja s ciljem stvaranja prepoznatljivog i konkurentnog zdravstveno-turističkog proizvoda na lokalnoj i međunarodnoj razini.

Nijemci su već tradicionalni gosti na Kvarneru, ali i u drugim regijama Hrvatske, a spomenuta suradnja s DMWV-om bit će korak dalje da Kvarner bude još više prepoznat kao destinacija koja uz vrhunsku turističku ponudu može ponuditi i jednako kvalitetnu medicinsku uslugu.

EU projekt »+Health«

Na konferenciji je predstavljen EU projekt »+Health« programa suradnje INTEREG-V-A Slovenija-Hrvatska kojeg Klaster provodi s još 7 hrvatskih i slovenskih partnera. Glavni zajednički cilj projekta +Health je jačanje partnerstva između javnih organa i dionika u području zdravstva, kako bi zajedno razvili nove prekogranične procedure i jedinstveno certificiranje institucija što bi dovelo do smanjenja regionalne nejednakosti te urbano-ruralne podjele u dostupnosti službi i kvaliteti zdravstvenih usluga te posljedično povećanje kvalitete života na prekograničnom području.

Iskustva Malezije kao zemlje s najrazvijenijim zdravstvenim turizmom na svijetu svakako će pomoći da se putem razmjene znanja i dobrih praksi zdravstveni turizam na Kvarneru podigne na višu razinu. Tanja Augustinović iz Turističke zajednice Kvarnera prezentirala je regiju Kvarner koja ima dugu tradiciju u zdravstvenom turizmu s obzirom na to da su klimatska lječilišta izgrađena već krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

– Na Kvarneru možete pronaći vrhunsku medicinsku ponudu i razne rekreativne programe. Ovdašnje zdravstvene ustanove te wellness centri u sebi ujedinjuju najbolje od stručne zdravstvene usluge kao i znanosti o ljepoti pa možete birati između mnogih programa koji koriste tijelu i duhu. Već i samim boravkom na otocima, u priobalju i gorju, šetnjom uz more ili šumom, vi činite mnogo za svoje zdravlje jer je zrak obogaćen terapijskim česticama soli, a klima je ugodna tijekom cijele godine. Kvarner je na prvom mjestu odredište pogodno za liječenje i rehabilitaciju pacijenata koji pate od bolesti dišnog sustava i srca gdje svakako treba istaknuti Thalassotherapiju Opatija- specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma. Regija nudi i posebno dizajnirane sveobuhvatne programe mršavljenja, medicinskih, wellness i sportskih rehabilitacija, a Poliklinika Terme Selce specijalizirana je za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, neurologiju, opću kirurgiju, ortopediju, dermatologiju i venerologiju u kojoj su se do sada liječili pacijenti iz 86 zemalja, sa 6 kontinenata te 120 svjetskih i olimpijskih pobjednika, kazala je Augustinović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.