Rijeka 2020

Na riječkom Korzu se postavljaju veliki kaleidoskopi za otvaranje EPK

P. N.

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA



“Na tri lokacije u središtu grada započeli su radovi na postavljanju kaleidoskopa za potrebe Otvaranja Europske prijestolnica kulture 1. veljače”, priopćeno je iz Rijeke 2020.


“Montažni kaleidoskopi postavljajuju se na samom Korzu ispred Robne kuće Korzo, ispod Gradske ure i na Trgu 111. brigade HV.


U sklopu programa Otvaranja EPK kaleidoskopi će biti otvoreni za posjetitelje koji će prolazeći kroz paviljone vidjeti svoj odraz u bočnim zidovima – ogledalima kao i odraz crteža s poda. Koncept oslikanog poda velikog kaleidoskopa prenijet će na posjetitelje duh samog događaja te ih uvesti u novi neobičan svijet, Operu Industriale, središnje događanje programa Otvaranja EPK.




U oslikavanju podova sudjeluju studenti riječke Akademije primijenjenih umjetnosti APURI, 70 učenika i deset profesora Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i riječki grafitteri freelanceri Vladimir Tomić MOSK i Bojan Burić.


Među studentima APURI proveden je natječaj na kojem je pobijedila Doria Valović, studentica 1. diplomske godine slikarstva. Petero studentica i studenata radove je izvodilo u skladištima Vika, u Ulici Milutina Barača pod paskom koordinatora Radovana Kunića”, navodi se u priopćenju.


Foto: V. KARUZA


Foto: V. KARUZA