Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. veljače 2020.
Ne vraća novac

Na ovaj parkirni aparat u Rijeci idite samo s točnim iznosom: Naime, neće vam vratiti kusur

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2019. u 11:04 2019-08-24T11:04:00+02:00

RIJEKA - Automati za naplatu parkiranja Rijeka plusa na Gomili - kao i na ostalim otvorenim parkiralištima bez rampe - primaju samo kovanice i ne vraćaju ostatak. To je mnoge iznenadilo, ali i naljutilo. Navodno je potražnja za sitnišem u tom dijelo grada velika, a najviše su na udaru okolni kafići koji su zatrpani molbama za »usitnjavanje« papirnatih novčanica.

- Za kupnju parkirne karte na otvorenom parkiralištu potrebno je ubaciti točan iznos. Ukoliko se ubaci više, parkirni automat razmjerno ubačenom iznosu će izdati i parkirnu karticu, navode u ovom poduzeću. Ne navode zašto su se odlučili da parkirališta ovog tipa imaju ovakvu vrstu opreme, kada druga parkirališta imaju drukčije uređaje - gdje se čak može provući i kreditna kartica. Podsjetimo, od 1. srpnja 2019. godine parkiralište Gomila postalo je otvoreno parkiralište i pripada 0b. zoni parkiranja. Radno vrijeme parkirališta je od 7 sati radnim danom, te subotom od 7 do 14 sati. Cijena parkiranja je 7 kuna po satu. Korisnici mogu kupiti i cjelodnevnu kartu za parkiranje u iznosu od 56 kuna koja vrijedi do kraja radnog vremena parkirališta.

Inače, na parkiralištima Delta i Školjić postavljene su automatske blagajne koje primaju novčanice i kovanice i vraćaju ostatak novca. Na automatskoj blagajni koja je postavljena na parkiralištu Školjić, kao i u garažama Zagrad B, Ciottina i Kantrida korisnici mogu za parkiranje koristiti karticu. Oni koji znaju da će koristiti parkiralište na Gomili, a već znaju da neće imati točan iznos - možda je najbolje da kupe parkirnu karte putem mobilne aplikacije Paydo, tu je zatim opcija m-parking, odnosno Erste Wallet usluga ili kartu kupiti na kioscima Tiska te iNovina. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.